"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Farmakoterapi

Du läser kursen på Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB), kursansvarig är Pernilla Andersson pernilla.andersson01@umu.se och studieadministratör Nadia Ferry Yassin nadia.ferry@umu.se

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger natten till kursstart kl. 24.00. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/

  På antagningsbeskedet framgår det om du har blivit antagen med villkor. Du blir antagen med villkor till samtliga kurser som har behörighetskrav, uppfyller du kravet kommer studieadministratören för kursen att lyfta ditt villkor ca 1 vecka innan kursen startar, därefter kan du registrera dig via studentwebben.

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Kursöversikt i Canvas programsajten Farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kursnamn i meddelandet om du skickar e-post.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-02-11

  Tid: Se schema

  Plats: Se schema

  Schema för kursen publiceras i Canvas senast 4 veckor innan kurssstart, resterande kursmaterial blir tillgängligt några dagar innan kursen startar.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Information från kursansvarig

  Du är antagen till kursen Farmakoterapi vid Umeå universitet. Jag heter Pernilla Andersson och är kursansvarig och vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information. 

  Om kursen
  Den här kursen ges på distans och avslutas med en digital salstentamen i Umeå.

  Kursen startar den 11 februari 2022. På kurssidan i Canvas hittar du all kursinformation och där finns också allt lektionsmaterial som t.ex. videoföreläsningar och länkar. Schema för kursen publiceras i Canvas senast 4 veckor innan kurssstart, resterande kursmaterial blir tillgängligt några dagar innan kursen startar.


  Kursen i farmakoterapi har ett upplägg som till stor del bygger på problembaserat lärande (PBL). Under kursens gång kommer du att arbeta tillsammans i en grupp för att lösa olika patientfall som sedan redovisas vid efterföljande seminarier. PBL-upplägget innebär att gruppen träffas ett antal gånger innan själva seminariet och kursen kommer att kräva mycket tid, planering, samarbete och eget ansvar. För kontinuiteten är det viktigt att samma grupper bibehålls genom hela kursen och byten mellan olika grupper kan därför inte göras under pågående kurs. Om du redan nu har särskilda önskemål om gruppsammansättning så får du prata ihop dig med aktuella kurskamrater (max 5-6 studenter/grupp) och skicka in önskemål till mig senast den 20/12. För studenter som inte ingår i någon föreslagen grupp kommer jag att sätta ihop grupper.


  Obligatoriska moment
  Kursens samtliga seminarier och den avslutande tentamen är obligatoriska moment. Seminarierna kräver aktivt deltagande och kommer att hållas i Zoom. Missat eller underkänt seminarium måste kompletteras i samråd med kursansvarig. Under kursens gång är det möjligt att komplettera maximalt två seminarier.


  Tentamen
  Kursen avslutas med skriftlig digital tentamen i Umeå den 13 april kl 8.00-14.00.

  Uppgifterna kommer att bygga på ett antal patientfall, vilka är uppbyggda på liknande sätt som patientfallen ni arbetat med under kursen.

  Då tentamen kommer att vara en digital salstentamen går det i dagsläget enbart att skriva tentamen vid Umeå universitet. Läs gärna igenom informationen om digital saltentamen och Inspera som finns på studentwebben: https://www.umu.se/student/mina-studier/tentamen/digital-salstentamen/

  Anmälan till tentamen sker via studentwebben senast tio dagar innan tentamen.

  Observera att tentamensformen kan komma att ändras i de fall omständigheterna kring Covid-19 förändras.

  Kurslitteratur
  Lundgren C; Fas ut 3 – att utvärdera, ifrågasätta och skonsamt avsluta läkemedelsbehandling (kommer att finnas tillgänglig digitalt och kostnadsfritt under kursens gång).

  Länkar till olika webbsidor (som exempelvis FASS, Läkemedelsboken, Läkemedelsverket) och annat material som finns tillgängligt via Canvas ingår som kurslitteratur.

  Övrig referenslitteratur:
  Hodson K, Whittlesea C. Clinical Pharmacy and Therapeutics, Elsevier, 6th Edition, 2018. (tillgänglig elektroniskt via Clinical Key Student på Universitetsbiblioteket)

  Kontakta oss
  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Kursansvarig
  Pernilla Andersson
  Tel. 090-786 55 56
  E-post: pernilla.andersson01@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Studieadministratör
  Nadia Ferry Yassin
  Tel. 090-786 95 10
  E-post: nadia.ferry@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

   

  Fäll ihop
 • Canvas Programsajt och Kurssajt

  Vi använder oss av läroplattformen Canvas och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen.

  Canvas programsajt

  Vi har skapat en programsajt för samtliga farmacistudenter (Receptarieprogrammet, Apotekarprogrammet och Master i farmaci) som heter Farmaciprogrammen och finns i Canvas. I programsajten finns mer utförlig information om de tröskelkrav som finns under utbildningen, vanliga frågor och svar om dina studier och kursöversikt. I kursöversikt kan du se vilka tider som kurserna du ska läsa går och vem du ska kontakta vid frågor.

  Canvas kurssajt

  På kurssajten i Canvas kommer du att se en lista över kursdeltagare, hitta det självstudiematerial du behöver, som exempelvis inspelade föreläsningar, instuderingsfrågor och läsanvisningar. Där sker även vissa schemalagda examinationer och andra aktiviteter. Det mesta av kommunikationen med dina lärare och kursare har du i Canvas kurssajterna. Samtliga antagna studenter ser Canvassajterna för sina kurser senast samma dag som kursen startar, efter två dagar är kurssajten i Canvas endast tillgänglig för registrerade studenter.

  Övrig information hittar du i studentwebben i högermenyn.

   

  Fäll ihop
 • Digital salstentamen med Inspera

  Kursen avslutas med skriftlig digital tentamen i Umeå den 13 april kl 8.00-14.00.

  Uppgifterna kommer att bygga på ett antal patientfall, vilka är uppbyggda på liknande sätt som patientfallen ni arbetat med under kursen.

  Då tentamen kommer att vara en digital salstentamen går det i dagsläget enbart att skriva tentamen vid Umeå universitet. Läs gärna igenom informationen om digital saltentamen och Inspera som finns på studentwebben: https://www.umu.se/student/mina-studier/tentamen/digital-salstentamen/

  Anmälan till tentamen sker via studentwebben senast tio dagar innan tentamen.

  Observera att tentamensformen kan komma att ändras i de fall omständigheterna kring Covid-19 förändras.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på campus Umeå och campus Örnsköldsvik kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Läs mer om varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)