"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Farmakoterapi

Du läser kursen på Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB), kursansvarig är Pernilla Andersson och studieadministratör Nadia Ferry Yassin.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger några dagar efter kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/

  På antagningsbeskedet framgår det om du har blivit antagen med villkor. Du blir antagen med villkor till samtliga kurser som har behörighetskrav, uppfyller du kravet kommer studieadministratören för kursen att lyfta ditt villkor ca 1 vecka innan kursen startar, därefter kan du registrera dig via studentwebben.

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Kursöversikt i Canvas programsajten Farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kursnamn i meddelandet om du skickar e-post.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2023-02-13

  Tid: Se schema

  Plats: Se schema

  Schema för kursen publiceras i Canvas senast 4 veckor innan kurssstart, resterande kursmaterial blir tillgängligt några dagar innan kursen startar. Delar av kurssidan är redan öppen i Canvas.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Information från kursansvarig

  Du är antagen till kursen Farmakoterapi vid Umeå universitet. Jag heter Pernilla Andersson och är kursansvarig och vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information. 

  Om kursen
  Den här kursen ges på distans och avslutas med en digital salstentamen i Umeå.

  Kursen startar den 13 februari 2023. På kurssidan i Canvas hittar du all kursinformation och där finns också allt lektionsmaterial som t.ex. videoföreläsningar och länkar. Schema för kursen publiceras i Canvas senast 4 veckor innan kurssstart, resterande kursmaterial blir tillgängligt några dagar innan kursen startar.


  Kursen i farmakoterapi har ett upplägg som till stor del bygger på problembaserat lärande (PBL). Under kursens gång kommer du att arbeta tillsammans i en grupp för att lösa olika patientfall som sedan redovisas vid efterföljande seminarier. PBL-upplägget innebär att gruppen träffas ett antal gånger innan själva seminariet och kursen kommer att kräva mycket tid, planering, samarbete och eget ansvar. För kontinuiteten är det viktigt att samma grupper bibehålls genom hela kursen och byten mellan olika grupper kan därför inte göras under pågående kurs. Ni får själva välja grupper i denna kurs (max 6 studenter/grupp). Valet görs på kurssidan i Canvas under ”Personer” och ”Grupper”. Observera att omflyttningar i grupperna kan bli aktuellt i samband med kursstart om inte grupperna blir fyllda. 

  Träff i Umeå
  13/4 Träff i Umeå (mera information kommer inom kort)
  14/4 digital inspera tentamen i Umeå kl.8-14

  Obligatoriska moment
  Kursens samtliga seminarier och den avslutande tentamen är obligatoriska moment. Seminarierna kräver aktivt deltagande och kommer att hållas i Zoom. Missat eller underkänt seminarium måste kompletteras i samråd med kursansvarig. Under kursens gång är det möjligt att komplettera maximalt två seminarier.


  Digital inspera Tentamen i Umeå
  Kursen avslutas med digital inspera tentamen i Umeå den 14 april kl 8.00-14.00.

  Uppgifterna kommer att bygga på ett antal patientfall, vilka är uppbyggda på liknande sätt som patientfallen ni arbetat med under kursen.

  Då tentamen kommer att vara en digital salstentamen går det i dagsläget enbart att skriva tentamen vid Umeå universitet. Läs gärna igenom informationen om digital saltentamen och Inspera som finns på studentwebben: https://www.umu.se/student/mina-studier/tentamen/digital-salstentamen/

  Anmälan till tentamen sker via studentwebben senast tio dagar innan tentamen.

  Kurslitteratur
  Lundgren C; Fas ut 3 – att utvärdera, ifrågasätta och skonsamt avsluta läkemedelsbehandling (kommer att finnas tillgänglig digitalt och kostnadsfritt under kursens gång).

  Länkar till olika webbsidor (som exempelvis FASS, Läkemedelsboken, Läkemedelsverket) och annat material som finns tillgängligt via Canvas ingår som kurslitteratur.

  Övrig referenslitteratur:
  Hodson K, Whittlesea C. Clinical Pharmacy and Therapeutics, Elsevier, 6th Edition, 2018. (tillgänglig elektroniskt via Clinical Key Student på Universitetsbiblioteket)

  Kontakta oss
  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Kursansvarig
  Pernilla Andersson
  Tel. 090-786 55 56
  E-post: pernilla.andersson01@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Studieadministratör
  Nadia Ferry Yassin
  Tel. 090-786 95 10
  E-post: nadia.ferry@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

   

  Fäll ihop
 • Canvas Programsajt och Kurssajt

  Vi använder oss av läroplattformen Canvas och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen.

  Canvas programsajt

  Vi har skapat en programsajt för samtliga farmacistudenter (Receptarieprogrammet, Apotekarprogrammet och Master i farmaci) som heter Farmaciprogrammen och finns i Canvas. I programsajten finns mer utförlig information om de tröskelkrav som finns under utbildningen, vanliga frågor och svar om dina studier och kursöversikt. I kursöversikt kan du se vilka tider som kurserna du ska läsa går och vem du ska kontakta vid frågor.

  Canvas kurssajt

  På kurssajten i Canvas kommer du att se en lista över kursdeltagare, hitta det självstudiematerial du behöver, som exempelvis inspelade föreläsningar, instuderingsfrågor och läsanvisningar. Där sker även vissa schemalagda examinationer och andra aktiviteter. Det mesta av kommunikationen med dina lärare och kursare har du i Canvas kurssajterna. Samtliga antagna studenter ser Canvassajterna för sina kurser senast samma dag som kursen startar, efter två dagar är kurssajten i Canvas endast tillgänglig för registrerade studenter.

  Övrig information hittar du i studentwebben i högermenyn.

   

  Fäll ihop
 • Digital salstentamen med Inspera

  Kursen avslutas med digital inspera tentamen i Umeå den 14 april kl 8.00-14.00.

  Uppgifterna kommer att bygga på ett antal patientfall, vilka är uppbyggda på liknande sätt som patientfallen ni arbetat med under kursen.

  Då tentamen kommer att vara en digital salstentamen går det i dagsläget enbart att skriva tentamen vid Umeå universitet. Läs gärna igenom informationen om digital saltentamen och Inspera som finns på studentwebben: https://www.umu.se/student/mina-studier/tentamen/digital-salstentamen/

  Anmälan till tentamen sker via studentwebben senast tio dagar innan tentamen.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)