"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Matematikundervisning med IT

Välkommen till kursen Matematikundervisning med IT. Jag heter Carina Granberg och är kursansvarig. Tillsammans med mina kollegor ser jag fram emot en spännande kurs under hösten, med övningar, funderingar och diskussioner om utmaningar och möjligheter med att använda IT i matematikundervisning. Vi hörs i slutet av augusti!

Så här börjar du

Om kursen

  • Kursens innehåll

    I kursen kommer du att få reflektera över den roll IT har och kan ha i matematikundervisning, både ur ett teoretiskt och ett praktiskt perspektiv. Vi tar upp teoretiska begrepp (t.ex. sociomatematiska normer) och praktisk IT-hjälpmedel (t.ex. dynamiska programvaror). Frågor om hur elevers lärande i relation till matematikuppgifter påverkas om IT-hjälpmedel finns tillgängliga är centrala i kursen. Kursen ska däremot inte ses som ett stöd i att använda IT-hjälpmedel som sådana, utan stöd i att själv kunna reflektera och fundera över hur IT-hjälpmedel påverkar den egna undervisningen.

    Fäll ihop
  • Kursupplägg och kontaktuppgifter

    Kursen ges utan fysiska träffar och består av inspelade föreläsningar och fyra inlämningsuppgifter. I första och tredje uppgiften ingår aktiviteter i diskussionsforum med andra kursdeltagare. Den sista inlämningsuppgiften består i att skapa en design av en undervisningsaktivitet där flera IT-resurser används. Aktiviteten bör genomföras på något sätt och det ingår att skriva en reflektion runt genomförandet av aktiviteten där självklart de teoretiska begrepp som har presenterats i kursen ska användas. Det kan vara bra att ha denna uppgift i åtanke under hela kursen och att redan tidigt i börja fundera på möjliga aktiviteter. Det är denna uppgift som är VG-grundande.

    Om du har frågor eller funderingar om kursens innehåll är du välkommen att kontakta mig som kursansvarig, Carina Granberg.

    Frågor av administrativ karaktär kan du ställa till vår studieadministratör Christina Sander Nordin

    Fäll ihop
  • Kurslitteratur

    Kurslitteraturen består av boken IKT i grund- och gymnasieskolans matematikundervisning av Jönsson och Lingefjärd, tillsammans med ett antal forskningsartiklar inom olika områden. En lista över dessa och information om hur du kommer åt dem kommer att finnas på Moodle.

    Återigen, varmt välkommen till kursen!
    Vänliga hälsningar
    Carina Granberg

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)