"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Naturprodukter och kosttillskott

Välkommen till kursen! I det här välkomstbrevet hittar du viktig information till dig som är antagen till vår programkurs Naturprodukter och kosttillskott, HT-2024. Läs igenom informationen noga så får du svar på många frågor. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Kursansvarig är Jonas Kindstedt. Studieadministratör är Nadia Ferry Yassin. Välkommen!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja till din studieplats

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 19 juli 2024.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger en vecka efter kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/

  På antagningsbeskedet framgår det om du har blivit antagen med villkor. Du blir antagen med villkor till samtliga kurser som har behörighetskrav, uppfyller du kravet kommer studieadministratören för kursen att lyfta ditt villkor några dagar innan kursen startar, därefter kan du registrera dig via Ladok för studenter: https://www.student.ladok.se/student/app/studentwebb/

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Kursöversikt i Canvas programsajten Farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kursnamn i meddelandet om du skickar e-post. För denna kurs är studieadministratören Nadia Ferry Yassin (nadia.ferry@umu.se).

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  2024-09-02

  Tid: Se schema

  Plats: Se schema

  Schema för kursen blir tillgängligt fyra veckor före kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Välkomstbrev och information från kursansvariga

  Du är antagen till kursen Naturprodukter och kosttillskott vid Umeå universitet. Jag heter Jonas Kindsted och är kursansvarig och vill hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information. Om du har kommit på andra tankar och inte längre vill läsa denna kurs så ber jag dig att lämna återbud på antagning.se snarast.

  Kursstart
  Den här kursen ges, liksom hela programmet, på distans. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen (Canvas).

  Kursen startar den 2 september 2024 och inleds med en träff i Zoom där vi bland annat går igenom den utredningsuppgift som ni ska skriva under kursen.


  Zoom är det mötesprogram som används där headset samt webbkamera krävs. För att kunna delta i möten behöver du ladda ner programmet till din dator. Information om hur du gör det finns här: Zoomguide.

  Under kursen används lärplattformen Canvas. Hela kurssidan i Canvas blir tillgänglig i samband med kursstart och du loggar in med ditt UmU-id. I Canvas hittar du all information om kursen, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Där finns också allt lektionsmaterial som t.ex. videoföreläsningar, övningsuppgifter, länkar och artiklar. Canvas används också för informationsutbyte under kursen, här finns t.ex. möjlighet att ställa frågor till kursansvarig.

  Träffar under kursen
  Under kursen ingår inga fysiska träffar i Umeå.

  Obligatoriska moment
  De obligatoriska moment som ingår i kursen är seminarium 2 (kundkommunikation), skriftlig utredningsuppgift samt tentamen. Mer information om utredningsuppgiften kommer att lämnas under kursintroduktionen dag 1, där närvaro är obligatoriskt.

  Ytterligare ett moment kopplat till utredningsuppgiften är en föreläsning om skrivande, denna föreläsning är också obligatorisk.

  Det kommer att vara möjligt att från en lista välja vilken växt/naturprodukt du vill skriva om i utredningsarbetet och detta görs i Canvas i samband med kursstart.

  Observera att platserna i respektive grupp är begränsade och det är först till kvarn som gäller.

  Schema för kursen blir tillgängligt senast fyra veckor före kursstart.

  Fäll ihop
 • Information om tentamen och kontaktuppgifter

  Tentamen

  Ordinarie tentamen på kursen kommer att hållas i slutet på kursen prel. 240920,kl.8-12.

  Första omtentamen kommer hållas i oktober prel. 241025 kl.8-12 och andra omtentamen i december prel. 241205 kl.8-12.

  Det finns möjlighet att skriva tentamen vid Umeå universitet eller på ett antal utvalda lärcentra som vi har avtal med. Det går även bra att skriva på andra universitet/högskolor.

  En lista med godkända skrivplatser kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart.

  Anmälan till tentamen sker via en onlineblankett som kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart. I blanketten väljer ju tentamensstället samt namnet på den kontaktperson som ansvarar för tentamen. Anmälan skickas in till studieadministratören senast 10 dagar innan tentamen.

  Kontakta oss

  Kursansvarig

  Jonas Kindstedt
  E-post: jonas.kindstedt@umu.se 
  Institutionen för medicinsk och translationell biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Studieadministratör
  Nadia Ferry Yassin
  Tel. 090-786 95 10
  E-post: nadia.ferry@umu.se
  Institutionen för medicinsk och translationell biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur

  Heinrick, M, Barnes, Prieto Garcia JM, Gibbons, S, Williamson, EM. Fundamentals of Pharmacognosy and Phytotherapy. Churchill Livingstone, Third Edition, 2018. ISBN 978-0-7020-70082 (tillgänglig elektroniskt via Universitetsbiblioteket)

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)