TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen! Här får du veta vad du måste göra, hur och när innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Avsätt därför några minuter redan nu och läs nedanstående information så att du inte missar något viktigt. Vi ses i januari!
På denna kurs tillämpar vi självregistrering. Det innebär att du själv ska registrera dig på studentwebben innan kursstart. Det kan du göra mellan 11 - 18 januari.
Mer information om studentwebben hittar du här.
Det är oerhört viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. Om du inte har registrerat dig innan den 18 januari riskerar du att förlora din plats på kursen.
För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto) först. Detta kan du göra några veckor innan kursstart. Observera att aktivering av ditt Umu-id inte är detsamma som självregistrering! Läs mer under "Ny vid Umeå universitet"
Observera att om du är antagen med "villkor" och inte kan registrera dig på studentwebben måste du kontakta studieadministratören för att få information om vad du saknar för att vara behörig (se kontaktinformation nedan).
Om du bestämt dig för att INTE läsa kursen behöver du inte kontakta oss, utan du lämnar själv återbud via ditt antagningsbesked på antagning.se
Fäll ihop15 januari
Tid: 10:00
Inom 24 timmar efter det att du har registrerat dig får du åtkomst till kursens lärplattform. Ofta krävs även aktivitet under kursens första veckor för att du inte ska bli avregistrerad.
Kom ihåg! För att komma åt kursen måste du först ha registrerat dig.
Kursen startar upp den 18 januari men första träffen ligger några dagar senare.
Kursen bedrivs på heldistans, det innebär att du bedriver dina studier på egen hand hemifrån och att du har stöd från lärare via Zoom och kursmaterial finns på lärplattformen Cambro.
Kursen består av sju träfftillfällen varav en är frivillig, praktiskt arbete sker mellan zoomträffarna och redovisas på zoomträffarna. Du måste ha genomfört dessa praktiska moment för att bli godkänd på kursen.
Uppstart av kursen blir: Träff 1: Fre 15/1 kl. 10-14
nästa Zoomträff är: Träff 2: Ti 26/1 kl. 9-15
Här följer lite information inför kursen:
Vi kommer att fokusera på kompletterande material till trä och metall. Läder och lite näver är huvudsakliga materialområden. Vi arbetar också med digitala verktyg och rörlig bild.
Du behöver ha tillgång till handverktyg och enklare hantverkslokaler under kursen.
När du registrerat dig på kursen via självregistrering kommer du att få tillgång till en ny Cambrosite: ”Slöjd 2b mer än Trä och metall?”. Där finns mer information om kursen.
Vi kommer att lägga ut filmat material i Cambro som ni ska ta del av.
Zoom
Alla digitala föreläsningar sker via verktyget Zoom. Mer information om zoom hittar du här.
Logga in till Zoom kan du göra när du har ditt umu-id.
Kursen går på halvsfart (50% studietakt). Att läsa en kurs med 50% studietakt innebär ca 20 timmars studier per vecka. Kursen går mestadels på distans men med ett antal fysiska träffar här på Umeå universitets campus/digitala träffar. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand mellan träffarna och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på kursens lärplattform.
Fäll ihopFrågor kring registrering?
Kontakta studieadministratör
Frågor kring Litteratur och kursinnehåll?
Ansvarig lärare: Sara Rylander, Magnus Wink
Frågor kring studentanvändare, såsom borttappat lösenord? Problem med aktivering? inloggning?
Stödcentrum ITS: https://www.servicedesk.its.umu.se/
Telefonnummer: 090-786 63 00
Aktivera ditt Umu-id
Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Så här aktiverar jag mitt Umu-id.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.
Fäll ihopDigitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari
Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Tillgång till hela Microsoft Office 365
Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Office 365 och hur jag installerar det.
Fäll ihopOm något krånglar finns Infocenter
Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå.
Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).
Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.
Fäll ihop