TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ
Välkommen till Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi. Du är antagen till Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi vid Umeå universitet. Jag som skriver detta heter Markus Ådahl och är programansvarig och du kommer att träffa mig vid registreringen. Kom ihåg att tacka ja till din studieplats på Antagning.se innan svarstiden går ut om du vill behålla din studieplats. Kontakta gärna mig, den biträdande programansvarige eller studievägledaren om du har frågor som rör programmet.
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.
Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopProgrammet och den inledande kursen startar med registrering och introduktion klockan 10.15 måndag den 29 augusti i sal enligt schema (som kan komma att uppdateras inför kursstarten).
OBS! Har du inte möjlighet att närvara vid registreringen måste du anmäla det i förväg till mig för att inte riskera att förlora din studieplats. Du når mig på markus.adahl@umu.se eller 090-786 92 24.
Fäll ihop
Programmet inleds sedan med kursen, Introduktion till industriell ekonomi. Denna kurs startar efter registreringen måndagen den 29 augusti klockan 13.15. Hur den inledande kursen är upplagd framgår av schema.
Introduktionskursen ger förberedelser för kommande studier i matematik, en introduktion till området industriell ekonomi, samt träning i muntlig och skriftlig kommunikation. Kursen består av tre moment, varav ett moment utgörs av matematik. Detta moment omfattar komplexa tal, förmåga att handskas med algebraiska uttryck samt lösning av ekvationer och olikheter, trigonometri, grafer och koordinatsystem. Till detta moment använder vi boken Introduktion till högre studier i matematik av Robert Johansson och Lars-Daniel Öhman från Liber (ISBN 978-91-47-11336-1).
I det andra momentet ges en introduktion till ämnet industriell ekonomi, utbildningen och den framtida yrkesrollen. Här kommer också kunskapsbildningsprocessen att diskuteras, där bl.a. problemformulering, teori, angreppssätt och analys behandlas. I det tredje momentet kommer ni gruppvis att genomföra en studie och med utgångspunkt från denna öva färdigheter i rapportskrivning och muntlig presentation. I momentet ingår även en introduktion till informationssökning och etisk användning av information. Till dessa moment använder vi boken Modern industriell ekonomi av Engwall, Jerbrandt, Karlson och Storm från Studentlitteratur (ISBN 978-91-44-14151-0). Alla examinerande inslag så som presentationer och tentamina framgår av schema.
På följande hemsida som är riktade till nya studenter på programmet kan du läsa om hur programmet är upplagt.
Material för dina kommande studier
För den här kursen använder vi lärplattformen Canvas. Där hittar du bland annat information om kursplan, schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. För att komma in på lärplattformen behöver du vara registrerad på kursen och du loggar in med din Umu-identitet. Länken till lärplattformen är: http://www.canvas.umu.se/
Fäll ihopVeckan innan den första programkursen börjar har du möjlighet att vara med på sommarkursen Basfärdigheter i algebra. Denna innehåller en repetition av gymnasiematematiken, och är poänggivande och studiemedelsgrundande. Denna kurs har varit väldigt uppskattad av tidigare studenter och vi rekommenderar starkt att ni läser den. Under denna vecka arrangeras också flertalet aktiviteter för att lära känna varandra och studenter från högre årskurser. Kursen startar måndagen den 22 augusti klockan 9.00.
Schema för kursen, hur du deltar i uppropet första dagen, med mera, hittar du på kurshemsidan: www.umu.se/student/matematik-och-matematisk-statistik/basfardigheter-i-algebra/
Kurshemsidan innehåller videoföreläsningar och onlineuppgifter som du kan arbeta med redan innan kursen börjar.
Obs! Kursen söker du via Antagning.se. Anmälningskoden är UMU-58011.
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Så här aktiverar jag mitt Umu-id.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.
Fäll ihopDigitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari
Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Tillgång till hela Microsoft Office 365
Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Office 365 och hur jag installerar det.
Fäll ihopOm något krånglar finns Infocenter
Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå.
Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).
Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.
Fäll ihop