Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap

Hjärtligt välkommen till Civilingenjörsprogrammet i Teknisk Datavetenskap! De närmaste fem åren kommer att vara omvälvande och förändra hela ditt liv. Vårt specialområde är mångsidigt och oändligt fascinerande. I allt större utsträckning har datavetenskapen blivit centralt för hur vi gestaltar vår samtid och framtid. Välkommen att följa med på resan! Stefan Johansson, programansvarig

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Det här är ett välkomstbrev med information till dig som ny student, inte ett antagningsbesked. Antagningsbeskedet skickas separat, men jag vill påminna dig om att det är viktigt att du tacka ja till din studieplats innan svarstiden går ut för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på programmet är vi tacksamma om du meddelar det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig eller studievägledaren. Du hittar våra kontaktuppgifter sist i det här brevet.

  Registrera dig på Studentwebben

  För att börja läsa på programmet ska du registrera dig på Studentwebben. För att kunna göra det krävs att du först har aktiverat ditt Umu-id (se nedan). Det är viktigt att du registrerar dig på programmet, annars kan du förlora din studieplats.
  En manual för hur Studentwebben och registreringen går till hittar du på https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/.

  Förutom programmet ska du också registrera dig på de två första kurserna, Metoder och verktyg för datavetare och Imperativ programmering (C) (mer om de nedan).

  OBS! Har du inte möjlighet att närvara vid kursstart måste du anmäla det i förväg till studievägledare eller programansvarig annars kan du förlora din studieplats. (Kontaktinformation finns i slutet av detta brev.)

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 15.15

  Plats: Sal Nat.D.470, Naturvetarhuset, Umeå universitet

  Den inledande kursen på programmet är Metoder och verktyg för datavetare. Kursen ger en introduktion till ämnet datavetenskap och yrkesrollen datavetare samt ger färdighetsträning i matematik. Kursen börjar måndagen den 29/8 klockan 15:15-17.00.
  För schemat, se https://www.umu.se/schema/57245ht22/

  Parallellt kommer du även läsa Imperativ programmering (C) som börjar på tisdagen. Det är en inledande kurs där du kommer lära dig grunderna inom programmering, oavsett om du redan har programmerat eller aldrig har skrivit en rad kod. Programspråket ni kommer att använda er av är C. För schemat, se https://www.umu.se/schema/57214ht22/  

  Mer information för båda kurserna kommer att läggas upp på lärplattformen Canvas i augusti. Canvas kommer du åt när du har aktiverat ditt Umu-id.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  En beskrivning av programmet hittar du på programmets hemsida. Där hittar du också en länk till utbildningsplanen, som innehåller ett blockschema för de första tre åren.

  Fäll ihop
 • Repetitionskurs i matematik

  Veckan innan den första programkursen ges en repetitionskurs i matematik, Basfärdigheter i algebra. Repetitionskursen ger dig en chans att fräscha upp matematikkunskaperna och att lära känna de andra studenterna på programmet. Från programmets sida rekommenderar vi starkt att du deltar på introduktionskursen.

  Basfärdigheter i algebra är inte en del av programmen så den behöver sökas separat (anmälningskod UMU-58011). Alla som söker antas till kursen. Undervisningen sker i små lektionsgrupper med handledare som själva är studenter på programmen. Handledarna rekryteras av Umeå naturvetar- och teknologkår (NTK) som också arrangerar mottagningsaktiviteter i anslutning till kursen.

  Mer information hittar du på
  www.umu.se/student/matematik-och-matematisk-statistik/basfardigheter-i-algebra/

  Fäll ihop
 • Kontakta oss

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör programmet.

  Programansvarig: Stefan Johansson
  e-post: stefanj@cs.umu.se (begränsat nåbar under perioden 2 juli till 14 augusti)
  tel. 090-786 56 34 (efter 14 augusti)

  Programstudievägledare: Marie Nordström
  e-post: marie@cs.umu.se, (läses efter 8 augusti)
  tel. 090-786 77 08 (efter 8 augusti)

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)