Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Grundlärarprogrammet - fritidshem

Välkomstbrevet gäller arbetsintegrerade varianten av grundlärarprogrammet. Varmt välkommen till Umeå universitet! Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss under din studietid. Du är nu antagen till programmet men innan du börjar behöver du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du får även information om programmet, Umeå universitet och livet som student. Om du inte hittar svar på dina frågor kontaktar du oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Viktigt om antagningsbeskedet

  Det görs bara ett urval. Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara. Om du däremot inte längre är intresserad av din studieplats, är det väldigt bra att du så snart som möjligt lämnar återbud så att nästa sökande på tur kan få ett tidigt besked. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

   

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Du måste registrera dig på programmets första kurs. Det gör du genom att logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 22-08-22 till och med 22-09-05. Om du inte har registrerat dig förlorar du din plats på kursen.Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto (Umu-id).

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  30 augusti 2022

  Tid: 30/8, 11.00 till 31/8 kl 15.00

  Alla studenter på den arbetsintegrerade utbildningen ses den 30 augusti för programstart. Dagen inleds med upprop och information.

  På eftermiddagen börjar du din första kurs. Den kommer då innehålla utomhusövningar vilket betyder att du behöver oömma kläder.  

  På kvällen tisdagen den 30 augusti anordnas en gemensam middag för er som läser grundlärarprogrammet inriktning fritidshem, arbetsintegrerad utbildning.

  Har du ytterligare frågor om den arbetsintegrerade lärarutbildningen kontakta projektledare katarina.markstrom@umu.se, 090-786 73 74

  Har du frågor rörande rekrytering och anställning så vänd dig till skolhuvudmannen du sökt anställning hos.

  Övrigt

  Om programmet: Grundlärarprogrammet - fritidshem

  Om AIL: Arbetsintegrerad lärarutbildning

  Schema din första kurs: 6PE264, Grundlärare som profession

  Fäll ihop

Om programmet

 • Canvas – ditt digitala klassrum

  Kursen använder sig av lärplattformen Canvas för att tillhandahålla kursinformation och resurser. På Canvas finns också en sida med information till alla som läser ett grundlärarprogram.

  Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  Jag vill logga in i Canvas.

  Fäll ihop
 • Studiedagar – tisdagar och onsdagar

  Tisdagar och onsdagar är reserverade för schemalagd undervisning. Ofta kan du själv välja var du ska vara så länge du har bra internetuppkoppling. Du kommer ingå i en geografisk basgrupp som kan välja att träffas fysiskt på studiedagarna för samarbete, gemenskap och utbyte av erfarenheter.

  På programmet förekommer träffar på campus, Umeå universitet eller på ett så kallat lärnod vilket ofta är ett lärcentrum i din eller en angränsande kommun.  

  Fäll ihop
 • Utdrag ur belastningsregistret

  När du påbörjar den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) måste du för ansvarig rektor visa upp ett intyg ur polisens belastningsregister. Beställ ett intyg i god tid innan VFU - handläggningstiden är ca två veckor. Ansökningsblankett finns på polisens webbplats 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)