"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Grundlärarprogrammet - fritidshem

Välkomstbrevet gäller arbetsintegrerade varianten av grundlärarprogrammet. Varmt välkommen till Umeå universitet! Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss under din studietid. Du är nu antagen till programmet men innan du börjar behöver du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du får även information om programmet, Umeå universitet och livet som student. Om du inte hittar svar på dina frågor kontaktar du oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Viktigt om antagningsbeskedet

  Det görs bara ett urval. Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara. Om du däremot inte längre är intresserad av din studieplats, är det väldigt bra att du så snart som möjligt lämnar återbud så att nästa sökande på tur kan få ett tidigt besked. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

   

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Du måste registrera dig på programmets första kurs. Det gör du genom att logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 22-08-22 till och med 22-09-05. Om du inte har registrerat dig förlorar du din plats på kursen.Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto (Umu-id).

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  30 augusti 2022

  Tid: 30/8, 11.00 till 31/8 kl 15.00

  Alla studenter på den arbetsintegrerade utbildningen ses den 30 augusti för programstart. Dagen inleds med upprop och information.

  På eftermiddagen börjar du din första kurs. Den kommer då innehålla utomhusövningar vilket betyder att du behöver oömma kläder.  

  På kvällen tisdagen den 30 augusti anordnas en gemensam middag för er som läser grundlärarprogrammet inriktning fritidshem, arbetsintegrerad utbildning.

  Har du ytterligare frågor om den arbetsintegrerade lärarutbildningen kontakta projektledare katarina.markstrom@umu.se, 090-786 73 74

  Har du frågor rörande rekrytering och anställning så vänd dig till skolhuvudmannen du sökt anställning hos.

  Övrigt

  Om programmet: Grundlärarprogrammet - fritidshem

  Om AIL: Arbetsintegrerad lärarutbildning

  Schema din första kurs: 6PE264, Grundlärare som profession

  Fäll ihop

Om programmet

 • Canvas – ditt digitala klassrum

  Kursen använder sig av lärplattformen Canvas för att tillhandahålla kursinformation och resurser. På Canvas finns också en sida med information till alla som läser ett grundlärarprogram.

  Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  Jag vill logga in i Canvas.

  Fäll ihop
 • Studiedagar – tisdagar och onsdagar

  Tisdagar och onsdagar är reserverade för schemalagd undervisning. Ofta kan du själv välja var du ska vara så länge du har bra internetuppkoppling. Du kommer ingå i en geografisk basgrupp som kan välja att träffas fysiskt på studiedagarna för samarbete, gemenskap och utbyte av erfarenheter.

  På programmet förekommer träffar på campus, Umeå universitet eller på ett så kallat lärnod vilket ofta är ett lärcentrum i din eller en angränsande kommun.  

  Fäll ihop
 • Utdrag ur belastningsregistret

  När du påbörjar den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) måste du för ansvarig rektor visa upp ett intyg ur polisens belastningsregister. Beställ ett intyg i god tid innan VFU - handläggningstiden är ca två veckor. Ansökningsblankett finns på polisens webbplats 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)