"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Grundlärarprogrammet - fritidshem

Välkomstbrevet gäller arbetsintegrerade varianten av grundlärarprogrammet. Varmt välkommen till Umeå universitet! Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss under din studietid. Du är nu antagen till programmet men innan du börjar behöver du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du får även information om programmet, Umeå universitet och livet som student. Om du inte hittar svar på dina frågor kontaktar du oss via kontaktformuläret i slutet av sidan. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på programmets första kurs. Det gör du genom att logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 22-08-22 till och med 22-09-05. Om du inte har registrerat dig förlorar du din plats på kursen.Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto (Umu-id).

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  30 augusti 2022

  Tid: 30/8, 11.00 till 31/8 kl 15.00

  Alla studenter på den arbetsintegrerade utbildningen ses den 30 augusti för programstart. Dagen inleds med upprop och information.

  På eftermiddagen börjar du din första kurs. Den kommer då innehålla utomhusövningar vilket betyder att du behöver oömma kläder.  

  På kvällen tisdagen den 30 augusti anordnas en gemensam middag för er som läser grundlärarprogrammet inriktning fritidshem, arbetsintegrerad utbildning.

  Har du ytterligare frågor om den arbetsintegrerade lärarutbildningen kontakta projektledare katarina.markstrom@umu.se, 090-786 73 74

  Har du frågor rörande rekrytering och anställning så vänd dig till skolhuvudmannen du sökt anställning hos.

  Övrigt

  Om programmet: Grundlärarprogrammet - fritidshem

  Om AIL: Arbetsintegrerad lärarutbildning

  Schema din första kurs: 6PE264, Grundlärare som profession

  Fäll ihop

Om kursen

 • Canvas – ditt digitala klassrum

  Kursen använder sig av lärplattformen Canvas för att tillhandahålla kursinformation och resurser. På Canvas finns också en sida med information till alla som läser ett grundlärarprogram.

  Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  Jag vill logga in i Canvas.

  Fäll ihop
 • Studiedagar – tisdagar och onsdagar

  Tisdagar och onsdagar är reserverade för schemalagd undervisning. Ofta kan du själv välja var du ska vara så länge du har bra internetuppkoppling. Du kommer ingå i en geografisk basgrupp som kan välja att träffas fysiskt på studiedagarna för samarbete, gemenskap och utbyte av erfarenheter.

  På programmet förekommer träffar på campus, Umeå universitet eller på ett så kallat lärnod vilket ofta är ett lärcentrum i din eller en angränsande kommun.  

  Fäll ihop
 • Utdrag ur belastningsregistret

  När du påbörjar den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) måste du för ansvarig rektor visa upp ett intyg ur polisens belastningsregister. Beställ ett intyg i god tid innan VFU - handläggningstiden är ca två veckor. Ansökningsblankett finns på polisens webbplats 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)