Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Grattis till din plats på Idrottsvetenskapliga programmet (IVP) i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information, om allt du behöver veta inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor, är du välkommen att kontakta din programvägledare via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Mellan den 22 - 30 augusti 2022, kan du registrera dig på programmets första kurs.

  Om du i förväg vet att du inte har möjlighet att registrera dig då, måste du anmäla det till oss innan sista dagen för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt, eftersom lediga platser kommer att erbjudas dem som står på reservlistan.

  För att kunna registrera dig, behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar ditt Umu-id hittar du under "Ny vid Umeå universitet", längre ned. Där finns också en länk till Studentwebben, där du gör själva registreringen. På programintroduktionen kommer det också finnas hjälp, om du stött på problem.

  Programmet har i samband med första dagen ett upprop som det är viktigt att du kommer till. Har du av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det i kontaktformuläret. Gör du inte det förlorar du din studieplats, som då erbjuds nästa person på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 9:15

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Detaljerat schema för programintroduktionen kommer att finnas tillgängligt senast vecka 33. Du kan redan nu boka in dagarna och tiderna: måndag 29/8 kl. 9:15-15:00 och tisdag 30/8 kl. 9:00-12:00.

  Fäll ihop

Om programmet

 • De första dagarna på programmet - Introduktionsdagar

  Vi välkomnar dig till Umu och IVP genom en introduktion som består av tre steg:

  Steg 1: Introduktionsföreläsningar "Ny på universitetet" pågår mellan den 23-26 augusti. Introduktionsföreläsningarna vänder sig till samtliga nya studenter vid Umeå universitet. Vi uppmuntrar alla att ta del av dessa, då informationen som presenteras under dessa dagar, INTE kommer att behandlas i steg 2 och 3 nedan. Föreläsningarna genomförs helt Live online (men spelas också in). Schema med exakta tider och innehåll för varje pass finns här: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/ny-pa-universitetet-studiestartsforelasningar/

  Steg 2: Programintroduktion IVP pågår 29-30 augusti.  Vi träffas på campus (alltså på univeristetet) i Beteendevetarhuset. Förutom upprop, så får ni träffa programsamordnare Peter Åström och programvägledare Camilla Jonsson, som berättar om universitetet, programmet och vad ni har att förvänta er de kommande tre åren. Ni får också träffa representanter från Idrottshögskolan och höra om vad de gör för alla idrottsstudenter vid Umeå universitet. IT-supporten besöker er och ger stöd för komma igång med Umu-id, plattformar osv. och ni får träffa representanter från IVP:s studentförening, studentgeneraler och faddrar. Det är viktigt att du kommer på dessa dagar, annars förlorar du din plats på programmet. Om platser inte fylls, kommer extra reserver att kallas den 31 augusti.

  Steg 3: Onsdag 31 augusti kl. 10:15 startar programmets första kurs Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp. För kursens välkomstbrev och schema klicka HÄR. Kom ihåg att registrera dig i tid (se info ovan).
  Kursansvarig lärare: Louise Lindkvist

  Parallellt med dessa tre steg, kommer studenterna på IVP att välkomna er med roliga aktiviteter och sittning (studentfest med middag). Program för mottagningsveckorna kommer att skickas ut separat, eller via studenternas facebookgrupp.

  På IVPs programhemsida finns mer information om programmet:

  IVPs programhemsida


  Vi hälsar dig varmt välkommen till oss!

  Fäll ihop
 • Har du frågor under sommaren?

  Under sommaren kommer du att bli uppringd av IVP-studenterna Henrik Luiga och Oliver Haga. De kommer ringer upp de som blir antagna vid Urval 1, via någon gång under perioden 13/7-21/7. De skickar oftast först ett SMS och därefter ringer upp vid överrenskommen tid.

  Ta chansen att ställa de eventuella frågor du har. Vi hoppas såklart att du vill tacka ja till din studieplats! Henrik och Oliver kan besvara de vanligaste frågona om programmet, hur det är att flytta till och studera i Umeå och vid Umeå universitet, om bostad etc.

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon har dock semester under 22 juni - 8 augusti. Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  För dig som antas under Urval 2, eller från reservlistan fram tills programstart och har frågor, är välkommen att maila programvägledaren efter 8 augusti 2022.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel ange följande terminstider:

  Hösttermin 2022: 29 augusti 2022 - 15 januari 2023
  Vårtermin 2023: 16 januari 2023 - 4 juni 2023

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela läsåret, dvs. för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)