"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Grattis till din plats på Idrottsvetenskapliga programmet (IVP) i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information, om allt du behöver veta inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor, är du välkommen att kontakta din programvägledare via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Mellan den 22 - 30 augusti 2022, kan du registrera dig på programmets första kurs.

  Om du i förväg vet att du inte har möjlighet att registrera dig då, måste du anmäla det till oss innan sista dagen för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt, eftersom lediga platser kommer att erbjudas dem som står på reservlistan.

  För att kunna registrera dig, behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar ditt Umu-id hittar du under "Ny vid Umeå universitet", längre ned. Där finns också en länk till Studentwebben, där du gör själva registreringen. På programintroduktionen kommer det också finnas hjälp, om du stött på problem.

  Programmet har i samband med första dagen ett upprop som det är viktigt att du kommer till. Har du av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det i kontaktformuläret. Gör du inte det förlorar du din studieplats, som då erbjuds nästa person på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 9:15

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Detaljerat schema för programintroduktionen kommer att finnas tillgängligt senast vecka 33. Du kan redan nu boka in dagarna och tiderna: måndag 29/8 kl. 9:15-15:00 och tisdag 30/8 kl. 9:00-12:00.

  Fäll ihop

Om kursen

 • De första dagarna på programmet - Introduktionsdagar

  Vi välkomnar dig till Umu och IVP genom en introduktion som består av tre steg:

  Steg 1: Introduktionsföreläsningar "Ny på universitetet" pågår mellan den 23-26 augusti. Introduktionsföreläsningarna vänder sig till samtliga nya studenter vid Umeå universitet. Vi uppmuntrar alla att ta del av dessa, då informationen som presenteras under dessa dagar, INTE kommer att behandlas i steg 2 och 3 nedan. Föreläsningarna genomförs helt Live online (men spelas också in). Schema med exakta tider och innehåll för varje pass finns här: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/ny-pa-universitetet-studiestartsforelasningar/

  Steg 2: Programintroduktion IVP pågår 29-30 augusti.  Vi träffas på campus (alltså på univeristetet) i Beteendevetarhuset. Förutom upprop, så får ni träffa programsamordnare Peter Åström och programvägledare Camilla Jonsson, som berättar om universitetet, programmet och vad ni har att förvänta er de kommande tre åren. Ni får också träffa representanter från Idrottshögskolan och höra om vad de gör för alla idrottsstudenter vid Umeå universitet. IT-supporten besöker er och ger stöd för komma igång med Umu-id, plattformar osv. och ni får träffa representanter från IVP:s studentförening, studentgeneraler och faddrar. Det är viktigt att du kommer på dessa dagar, annars förlorar du din plats på programmet. Om platser inte fylls, kommer extra reserver att kallas den 31 augusti.

  Steg 3: Onsdag 31 augusti kl. 10:15 startar programmets första kurs Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp.

  Schema
  Kursplan och litteraturlisa

  Kursens välkomstbrev hittar du i Studentwebben (kräver inloggning), där kommer du också att hitta scheman till samtliga kurser framöver.

  Kom ihåg att registrera dig i tid (se info ovan) för att komma åt all information.
  Kursansvarig lärare: Louise Lindkvist

  Parallellt med dessa tre steg, kommer studenterna på IVP att välkomna er med roliga aktiviteter och sittning (studentfest med middag). Program för mottagningsveckorna kommer att skickas ut separat, eller via studenternas facebookgrupp.

  På IVPs programhemsida finns mer information om programmet:

  IVPs programhemsida


  Vi hälsar dig varmt välkommen till oss!

  Fäll ihop
 • Har du frågor under sommaren?

  Under sommaren kommer du att bli uppringd av IVP-studenterna Henrik Luiga och Oliver Haga. De kommer ringer upp de som blir antagna vid Urval 1, via någon gång under perioden 13/7-21/7. De skickar oftast först ett SMS och därefter ringer upp vid överrenskommen tid.

  Ta chansen att ställa de eventuella frågor du har. Vi hoppas såklart att du vill tacka ja till din studieplats! Henrik och Oliver kan besvara de vanligaste frågona om programmet, hur det är att flytta till och studera i Umeå och vid Umeå universitet, om bostad etc.

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon har dock semester under 22 juni - 8 augusti. Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  För dig som antas under Urval 2, eller från reservlistan fram tills programstart och har frågor, är välkommen att maila programvägledaren efter 8 augusti 2022.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel ange följande terminstider:

  Hösttermin 2022: 29 augusti 2022 - 15 januari 2023
  Vårtermin 2023: 16 januari 2023 - 4 juni 2023

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela läsåret, dvs. för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)