"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Grattis till din plats på Idrottsvetenskapliga programmet (IVP) i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information, om allt du behöver veta inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor, är du välkommen att kontakta din programvägledare via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Mellan den 22 - 30 augusti 2022, kan du registrera dig på programmets första kurs.

  Om du i förväg vet att du inte har möjlighet att registrera dig då, måste du anmäla det till oss innan sista dagen för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt, eftersom lediga platser kommer att erbjudas dem som står på reservlistan.

  För att kunna registrera dig, behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar ditt Umu-id hittar du under "Ny vid Umeå universitet", längre ned. Där finns också en länk till Studentwebben, där du gör själva registreringen. På programintroduktionen kommer det också finnas hjälp, om du stött på problem.

  Programmet har i samband med första dagen ett upprop som det är viktigt att du kommer till. Har du av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det i kontaktformuläret. Gör du inte det förlorar du din studieplats, som då erbjuds nästa person på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 9:15

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Detaljerat schema för programintroduktionen kommer att finnas tillgängligt senast vecka 33. Du kan redan nu boka in dagarna och tiderna: måndag 29/8 kl. 9:15-15:00 och tisdag 30/8 kl. 9:00-12:00.

  Fäll ihop

Om programmet

 • De första dagarna på programmet - Introduktionsdagar

  Vi välkomnar dig till Umu och IVP genom en introduktion som består av tre steg:

  Steg 1: Introduktionsföreläsningar "Ny på universitetet" pågår mellan den 23-26 augusti. Introduktionsföreläsningarna vänder sig till samtliga nya studenter vid Umeå universitet. Vi uppmuntrar alla att ta del av dessa, då informationen som presenteras under dessa dagar, INTE kommer att behandlas i steg 2 och 3 nedan. Föreläsningarna genomförs helt Live online (men spelas också in). Schema med exakta tider och innehåll för varje pass finns här: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/ny-pa-universitetet-studiestartsforelasningar/

  Steg 2: Programintroduktion IVP pågår 29-30 augusti.  Vi träffas på campus (alltså på univeristetet) i Beteendevetarhuset. Förutom upprop, så får ni träffa programsamordnare Peter Åström och programvägledare Camilla Jonsson, som berättar om universitetet, programmet och vad ni har att förvänta er de kommande tre åren. Ni får också träffa representanter från Idrottshögskolan och höra om vad de gör för alla idrottsstudenter vid Umeå universitet. IT-supporten besöker er och ger stöd för komma igång med Umu-id, plattformar osv. och ni får träffa representanter från IVP:s studentförening, studentgeneraler och faddrar. Det är viktigt att du kommer på dessa dagar, annars förlorar du din plats på programmet. Om platser inte fylls, kommer extra reserver att kallas den 31 augusti.

  Steg 3: Onsdag 31 augusti kl. 10:15 startar programmets första kurs Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp.

  Schema
  Kursplan och litteraturlisa

  Kursens välkomstbrev hittar du i Studentwebben (kräver inloggning), där kommer du också att hitta scheman till samtliga kurser framöver.

  Kom ihåg att registrera dig i tid (se info ovan) för att komma åt all information.
  Kursansvarig lärare: Louise Lindkvist

  Parallellt med dessa tre steg, kommer studenterna på IVP att välkomna er med roliga aktiviteter och sittning (studentfest med middag). Program för mottagningsveckorna kommer att skickas ut separat, eller via studenternas facebookgrupp.

  På IVPs programhemsida finns mer information om programmet:

  IVPs programhemsida


  Vi hälsar dig varmt välkommen till oss!

  Fäll ihop
 • Har du frågor under sommaren?

  Under sommaren kommer du att bli uppringd av IVP-studenterna Henrik Luiga och Oliver Haga. De kommer ringer upp de som blir antagna vid Urval 1, via någon gång under perioden 13/7-21/7. De skickar oftast först ett SMS och därefter ringer upp vid överrenskommen tid.

  Ta chansen att ställa de eventuella frågor du har. Vi hoppas såklart att du vill tacka ja till din studieplats! Henrik och Oliver kan besvara de vanligaste frågona om programmet, hur det är att flytta till och studera i Umeå och vid Umeå universitet, om bostad etc.

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon har dock semester under 22 juni - 8 augusti. Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  För dig som antas under Urval 2, eller från reservlistan fram tills programstart och har frågor, är välkommen att maila programvägledaren efter 8 augusti 2022.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel ange följande terminstider:

  Hösttermin 2022: 29 augusti 2022 - 15 januari 2023
  Vårtermin 2023: 16 januari 2023 - 4 juni 2023

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela läsåret, dvs. för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)