Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Masterprogrammet i fri konst

Välkommen till masterprogrammet i fri konst och Konsthögskolan

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi tillämpar självregistrering vilket innebär att du själv registrerar dig på programmets inledande kurser. Registreringsperiod är 24 augusti-7 september. Registrera dig gärna så snart registreringen öppnar, dock senast den 7 september. Om du inte har registrerat dig i tid riskerar du att förlora din plats på programmet.

  För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto). Information hur du gör det hittar du lite längre ner på denna sida. Därefter kan du registrera dig på de programkurser du är antagen till. Se här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/  och klicka på länken som handlar om självregistrering på studentwebben där du hittar en guide under fliken Registrering.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: 10.00

  Schema publiceras 1 månad innan terminsstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Introduktion, schema mm

  Introduktion - Vi inleder terminen med gemensam programvis information för er som ska börja årskurs 1 på vårt masterprogram och för övriga studenter på masterprogrammet. Information om samlingen kommer att finnas på plats när du kommer till skolan. Vår prefekt Katrin Holmqvist-Sten hälsar alla välkomna och ni får träffa övrig personal på skolan. Därefter kommer ni att få mer ingående information som gäller specifikt för er såsom höstterminens kurser, planerade workshoppar och en del annat.

  Du som ny student har, om du vill, möjlighet att delta i universitetets så kallade ”orientation course” som hålls den 26 augusti vid huvudcampus. Även om programmet främst vänder sig till utbytesstudenter och internationella studenter så är alla nya studenter välkomna att delta. Närmare terminsstart kommer programmet att finnas här: https://www.umu.se/en/education/student-services--support/orientation-course/

  Schema - Innan terminsstart kommer vi att skicka ut ett särskilt schema avseende första veckan på terminen där du får chans att bekanta dig med Konsthögskolan, konstnärligt campus, Umeå universitet och Umeå som studentstad.

  Fäll ihop
 • Vid frågor

  Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om programmet eller skolan. 

  Studierektor
  Micael Norberg
  micael.norberg@umu.se  
  +46 90 786 80 55

  Studieadministratör
  Jeanette Nilsson
  jeanette.nilsson@umu.se
  +46 90 786 68 64

  Mer information om Konsthögskolan hittar du på vår webbplats: http://www.art.umu.se/sv/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)