Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Personalvetarprogrammet

Hej! Vi gratulerar dig till en plats på Personalvetarprogrammet i Umeå! I detta brev får du viktig och användbar information som du behöver ta del av inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor är du välkommen att kontakta programvägledare Jenny Dufweke via kontaktformuläret längst ner. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du behöver registreras på programmet för att kunna påbörja dina studier. Registrering sker i samband med uppropet på första dagen av terminen. Har du, av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det till din programvägledare Jenny Dufweke innan uppropet. Gör du inte det, förlorar du din studieplats som då erbjuds någon på reservlistan.

  Vill du inte ha din studieplats inför kursstarten så vill du att du meddelar detta snarast möjligt. Enklaste sättet är att tacka nej till din studieplats på din sida på antagning.se 

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Mån 30 augusti 2021

  Tid: kl. 8.00 alt 10.15

  Hitta till din sal genom att skriva in salsnumret på kartlänken ovan.

  Vi kommer att träffas i två omgångar, grupp 1 kl 8:00 och grupp 2 vid kl 10:15. Du kommer att få info via mail om din grupptillhörighet veckan före kursstart. 

   

  Fäll ihop

Om kursen

 • Välkommen till Personalvetarprogrammet, vid Umu

  Inför programstart

  - Vi vill alla ge dig en så bra start som möjligt. Som ny student kommer du att bli uppringd av någon av våra trevliga studenter från studentföreningen PLUM (Personalvetarna i Umeå) efter den 1 augusti. Passa då på att ställa de frågor du har innan programstarten. 

  - PLUM och studenter från år 2 kommer att arrangera en hel del trevliga aktiviteter för er under er första tid på universitetet. Mer info kommer skickas ut i augusti till den e-postadress som du angett på antagning.se.
  Vill du veta mer om PLUM, läs mer på deras hemsida: http://plum.nu/

  - Vi vill rekommendera dig att se Umu:s digitala introduktionsföreläsningar 24 - 27 aug för dig som ny student vid Umu. Se mer här: Ny student

  - Se till att ha aktiverat ditt Umu-id inför kursstart (se länkar längre ner på sidan hur du aktiverar ditt Umu-id). 
  Logga gärna in och bekanta dig med kurssidan för första kursen: https://www.canvas.umu.se/courses/3688 

  Introdagar

  Höstterminen 2021 börjar mån 30 augusti med tre introduktionsdagar. Vi kommer att träffas i mindre grupper under våra introdagar. 


  Förutom upprop första dagen, så får du under dessa dagar viktig information om Personalvetarprogrammet och dess innehåll, om studier vid Umeå universitet och ditt kommande yrkesliv. Du får träffa undervisande lärare och programmets styrgrupp Christer Mårtensson, Daniel Larsson Och Mikael Stattin samt programvägledare Jenny Dufweke. Christer, Mikael och Daniel är även några av de som undervisar på programmet och Daniel är även programmets studierektor. Christer, Daniel och Jenny finns som kontaktpersoner under dina tre år på utbildningen.

  Din första kurs

  Din första kurs på programmet heter 2PE165; HRM, organisation och arbetsliv, 15 högskolepoäng.

  Den startar tors 2 september kl. 10 i BET.E.101 (Bt 102) i Beteendevetarhuset och introducerar de områden som Personalvetarprogrammet kommer att inriktas mot.
  I schemat (följ schemalänken ovan) ser du upplägget för de kommande veckorna på kursen och i kursplanen kan du läsa om kursens innehåll och kurslitteratur och vad det är tänkt att du ska lära dig.

  Fäll ihop
 • Bra att veta

  Studiemedel

  Vid ansökan om studiemedel anger du följande terminstider för läsåret 2021/2022:
  Höstterminen: 30 aug 2021 - 16 januari 2022
  Vårterminen: 17 januari - 5 juni 2022

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela första läsåret (höst- och vårtermin) på en gång. För mer information om studiemedel: www.csn.se

  Studera vid Umu

  För att trivas under studietiden är det många bitar som behöver falla på plats. På den här sidan kan du läsa mer om att komma igång med studierna vid Umu, skaffa boende och om Umeå som stad.

  Buddyprogrammet

  Är du intresserad av att träffa nya människor från olika kulturer? Vill du hjälpa internationella studenter att komma till rätta i Umeå? Eller vill du förbättra dina språkkunskaper? Då är buddyprogrammet något för dig!
  Om du planerar att söka en utbytesplats kan det räknas som en merit om du har varit buddy. Läs mer och ansök här: Bli Buddy

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Under sommaren

  Du kan också kontakta din programvägledare Jenny Dufweke genom kontaktformuläret nedan. Hon är åter på kontoret 16 augusti, men Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)