Huvudmenyn dold.

Springer Compact (Springer Natures hybridtidskrifter)

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera dig open access utan kostnad i de flesta hybridtidskrifter från Springer Nature. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Springer Nature. Avtalet gäller för open access-publicering i de hybridtidskrifter från Springer Nature som ingår i ”Open Choice”. Open access-publicering inom avtalet gäller även för tidskrifter som ges ut under förlagsnamnen Palgrave Macmillan och Nature Academic journals och som ingår i "Open Choice".

För Nature och Nature Research journals, se avtalet för Nature och Nature Research journals.

Villkor som gäller för avtalet

• Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den bidrar till att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Avtalet gäller för artikeltyperna ”original paper”, ”review paper”, ”brief communication” och ”continuous education”.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens.

Bra att veta om publiceringsprocessen

När din artikel blir accepterad för publicering blir du ombedd att bekräfta vilket lärosäte du är affilierad till på Springers publiceringsplattform. Välj ”Umea University” i rullistan.

Läs mer om publiceringsprocessen på Springer Natures hemsida:

Sweden Read and Publish (Springer Compact) agreement

Mer information och kontakt

Rabatter för open access-publicering

Bibliotekets avtal täcker publiceringsavgiften helt eller delvis för ett stort antal tidskrifter.