Nyheter från humanistiska fakulteten

Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2020
Publicerad: 17 feb, 2020

Linn Eckeskog tilldelas Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2020 på 30 000 kr.

Konsthögskolan ställer ut på Galleri Alva
Publicerad: 10 feb, 2020

Sojourn är en grupputställning med första årskursen masterstudenter från Konsthögskolan vid Umeå universitet.

Fira samernas nationaldag och Várdduo 20 år
Publicerad: 04 feb, 2020

Årets samiska nationaldagsfirande vid Umeå universitet blir ett dubbelt firande.

Öppna lunchföreläsningar om böcker, medicin och kultur
Publicerad: 17 jan, 2020

Nätverket för medicinsk humaniora vid Umeå universitet ger 6 öppna lunchföreläsningar i vår.

Christer Nordlund omvald som ledamot i SCAS
Publicerad: 13 jan, 2020

Christer Nordlund, har omvalts till ledamot i styrelsen för Kollegiet för avancerade studier (SCAS) i Uppsala.

Ett smalare kunskapsbegrepp utmanar bildämnet
Publicerad: 13 jan, 2020

Ny studie undersöker vilka normer och värderingar som skapas och reproduceras i bildundervisning.

Nio miljoner till historieforskning
Publicerad: 07 jan, 2020

Glenn Sandström och Per Axelsson har erhållit 4 respektive 5 miljoner kronor i nya forskningsanslag.

När någonting får ta den tid det tar
Publicerad: 17 dec, 2019

Lotta Lundstedt åkte 230 mil till Syktyvkar i Ryssland och medverkade med sitt konstverk Omtänk.

Julfirandet i bild
Publicerad: 16 dec, 2019

Ann-Catrine Eriksson reder ut begreppen och ger input för eventuella samtal runt middagsbordet.

Liberal-demokratisk islam är också politisk islam
Publicerad: 10 dec, 2019

Ny avhandling av Mattias Dahlkvist om författaren och ickevåldsförespråkaren Maulana Wahiduddin Khan.

Bladvändare för julledigheten
Publicerad: 13 dec, 2019

Katarina Gregersdotter, nyligen invald in i Svenska deckarakademin, tipsar om läsvärda böcker.

Ny forskarskola i utbildningshistoria
Publicerad: 27 nov, 2019

Den nya forskarskolan är ett samarbete mellan universiteten i Örebro, Umeå, Stockholm och Uppsala.

Doktorsavhandling inspirerade till scenkonst
Publicerad: 26 nov, 2019

PotatoPotato turnerar med ”Riddare av tusen äventyr” som är baserad på en avhandling av Bodil Formark.

Katarina Gregersdotter ny ledamot i Svenska deckarakademin
Publicerad: 25 nov, 2019

Katarina Gregersdotter är docent och universitetslektor i Engelska med litterär inriktning.

Umeåforskare bakom nya Militärhistoriepodden
Publicerad: 25 nov, 2019

Podcasten görs i samarbete med Martin Hårdstedt och Peter Bennesved båda verksamma vid Umeå universitet.