Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 27 mars 2020)

Nyheter från humanistiska fakulteten

Viktigt att forskare deltar i samhällsdebatten
Publicerad: 27 mar, 2020

Hans Adolfsson klargör vikten av att forskare hörs i samhällsdebatten, och universitetets roll i sammanhanget.

Bildmuseet stänger tillfälligt
Publicerad: 20 mar, 2020

Bildmuseet följer andra statliga konstmuseer och stänger med anledning av coronasituationen.

Låsta lokaler med anledning av covid-19
Publicerad: 17 mar, 2020

Universitetet stänger sina lokaler, med vissa undantag, för studenter och besökare tills vidare.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson till Umeå
Publicerad: 10 mar, 2020

Landsbygdsminister Jennie Nilsson kommer till Umeå för att delta i ett kunskapsseminarium om skogsbruk.

Journaliststudenter flerfaldigt nominerade
Publicerad: 06 mar, 2020

Två tidigare studenter från journalistprogrammet är nominerade till både Guldspaden och Silversleven.

Därför borde Ubmeje godkännas som officiellt samiskt namn för Umeå
Publicerad: 03 mar, 2020

Daniel Andersson, Institutionen för språkstudier, har analyserat processen om Ubmeje som officiellt namn.

Vernissage på Bildmuseet: Årets svenska bilderbok
Publicerad: 28 feb, 2020

Årets svenska bilderbok är Maraton av Karin Cyrén. Vernissage under Bildmuseets Art Friday med Littfest!

Umeå universitet en del av Samiska veckan
Publicerad: 28 feb, 2020

I anslutning till Ubmejen biejvieh/Samiska veckan kommer ett antal evenemang att hållas vid Umeå universitet.

Unik hälsostudie får fem miljoner
Publicerad: 25 feb, 2020

Studie som är den första i sitt slag i Sverige får 5 miljoner kr av Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond.

Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2020
Publicerad: 17 feb, 2020

Linn Eckeskog tilldelas Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2020 på 30 000 kr.

Konsthögskolan ställer ut på Galleri Alva
Publicerad: 10 feb, 2020

Sojourn är en grupputställning med första årskursen masterstudenter från Konsthögskolan vid Umeå universitet.

Fira samernas nationaldag och Várdduo 20 år
Publicerad: 04 feb, 2020

Årets samiska nationaldagsfirande vid Umeå universitet blir ett dubbelt firande.

Öppna lunchföreläsningar om böcker, medicin och kultur
Publicerad: 17 jan, 2020

Nätverket för medicinsk humaniora vid Umeå universitet ger 6 öppna lunchföreläsningar i vår.

Christer Nordlund omvald som ledamot i SCAS
Publicerad: 13 jan, 2020

Christer Nordlund, har omvalts till ledamot i styrelsen för Kollegiet för avancerade studier (SCAS) i Uppsala.

Ett smalare kunskapsbegrepp utmanar bildämnet
Publicerad: 13 jan, 2020

Ny studie undersöker vilka normer och värderingar som skapas och reproduceras i bildundervisning.