Nyheter från humanistiska fakulteten

Lena Berggren ny bloggare i Curie
Publicerad: 16 jan, 2019

Historikern Lena Berggren, Umeå universitet, är ny bloggare i Vetenskapsrådets tidning Curie.

Nytt program om civil arbete
Publicerad: 15 jan, 2019

Vill du arbeta med organisationer i det civila samhället? Då ska du söka till Programmet för civilt arbete!

”Det handlar om att slå på trumman för AI”
Publicerad: 15 jan, 2019

Per Holm om hur man vid Humlab ska arbeta vidare med humanistiska perspektiv på AI.

Företagsforskarskolan firar tio år och fortsätter sikta uppåt
Publicerad: 14 jan, 2019

Tio framgångsrika år firar Företagsforskarskolan med en stor workshop den 16 januari med över 50 deltagare.

Musiklärare eller socialarbetare?
Publicerad: 11 jan, 2019

Trots stort yrkesengagemang upplever musiklärare frustration och osäkerhet framkommer i en ny avhandling.

Verk av Anders Lind uruppförs i Riga
Publicerad: 10 jan, 2019

Anders Lind har komponerat ett verk för sinfonietta och mobiltelefonorkester som nu uruppförs i Riga.

Europa i fokus på vårens livesända vetenskapsluncher
Publicerad: 10 jan, 2019

Kring temat Europa föreläser våra forskare på Umeå universitets vetenskapsluncher under våren.

Ny bok: Perspectives on Indigenous writing and literacies
Publicerad: 07 jan, 2019

I anslutning till att 2019 är det internationella året för urfolksspråk publiceras i dagarna en ny antologi.

Umeåfilosof bakom nytt nummer av Analize
Publicerad: 07 jan, 2019

Senaste numret av Analize – Journal for Gender and Feminist Studies, är koordinerat av Daniela Cutas.

Konststipendium till Umeåstudent
Publicerad: 21 dec, 2018

Sofia Wettainen, student på Konsthögskolan vid Umeå universitet, har tilldelats ett stipendium på 40 000 kr.

HALDI-seminarium i Jokkmokk
Publicerad: 17 dec, 2018

Vaartoe och Region Norrbotten bjuder in till seminarium den 17 december för att presetera HALDI.

Projektpengar till samiskt audiovisuellt kulturarv
Publicerad: 13 dec, 2018

Projektpengar till samiskt audiovisuellt kulturarv

Umeåforskare nya ledamöter i Vetenskapsrådets ämnesråd
Publicerad: 12 dec, 2018

Malin Rönnblom och Per-Olof Erixon nya i Vetenskapsrådets ämnesråd för humaniora och samhällsvetenskap.

Christer Nordlund invald i Kungl. Vetenskapsakademien
Publicerad: 10 dec, 2018

Christer Nordlund, professor i idéhistoria, har valts in i Kungl. Vetenskapsakademien.

Banbrytande modern teolog i nytt ljus
Publicerad: 10 dec, 2018

I en ny avhandling belyser Leif Svensson Albrecht Ritschls teologiska tänkande.