"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Galenisk farmaci

Välkommen! I det här välkomstbrevet hittar du viktig information till dig som är antagen till vår programkurs Galenisk farmaci, HT-2023. Läs igenom informationen noga så får du svar på många frågor. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Kursansvarig är Anders Öhman. Studieadministratör är Nadia Ferry Yassin. Välkommen till kursen!

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger 1 vecka efter kursstart. Du registrerar dig via Ladok för studenter: https://www.student.ladok.se/student/app/studentwebb/

  Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här:
  https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör Nadia Ferry Yassin på nadia.ferry@umu.se . Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post. För att kunna registrera dig på kursen måste ditt Umu-id vara aktiverat:
  https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/ 

  Genom att registrera dig vid kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  Antagen med villkor
  Om du är antagen med villkor måste du senast vid kursstart kunna visa upp att du är behörig.

   

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  2023-11-20

  Tid: Se välkomstbrev

  Plats: Se välkomstbrev

  Tillgängligt ca 1 månad före kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Välkomstbrev från kursansvarig

  Välkommen till kursen Galenisk farmaci!
  Du är antagen till kursen Galenisk farmaci, 10.5 hp, vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Anders Öhman och är kursansvarig. Jag vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information.


  Kursstart
  Den här kursen ges på distans. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen Canvas.

  Kursen startar den 20 november 2023, och det är först då som själva kurs-sidan blir tillgänglig för er i Canvas. Där hittar du information om kursen bl.a. schema, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Där finns allt lektionsmaterial som t.ex. videoföreläsningar, övningsuppgifter, länkar och artiklar. Canvas används också för informationsutbyte under kursen, här finns t.ex. möjlighet att ställa frågor till kursansvarig.

  För att komma in på lärplattformen loggar du in med ditt UmU-id. De första veckorna ägnas åt teori och inkluderar några seminarieträffar med lärare via Zoom. Zoom är det program som vi använder för att ha online-möten med headset och webbkamera. För att komma till mötesrummet i Zoom används den länk som anges i kommande schema (tillgängligt ca 1 månad före kursstart).

  Träff under kursen
  Träffen i Umeå äger rum vecka 2, 2024, se schema som blir tillgängligt ca en månad före kursstart. Under denna träff genomför ni laborationer, samt skriver tentamen. För de som kan tillgodoräkna sig laborationerna från annat lärosäte, påbörja tillgodoräknandeansökan omedelbart!

  Obligatoriska moment
  Förutom det obligatoriska laborationsmomentet (som genomförs vecka 2 i Umeå), ingår ett obligatoriskt grupparbete där ni fördjupar er inom ett speciellt område inom galenisk farmaci och redovisar detta muntligt under vecka 50 eller 51. Gruppindelning och fördjupningsämnen, samt redovisningsschema meddelas via Canvas kort efter kursstart. Kursen avslutas med en obligatorisk tentamen, samt en obligatorisk reflektionsuppgift.

  Tentamen
  Tentamen på kursen kommer att hållas digitalt den 9:e januari, 2024, vid Umeå universitet/ÖP.

  Anmälan till tentamen öppnar vid kursstart och sker via Ladok för studenter senast 10 dagar innan tentamen.

  Mycket viktigt information om digital salstentamen hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/tentamen/digital-salstentamen/

  Kurslitteratur
  Aulton's Pharmaceutics : The Design and Manufacture of Medicines. Kevin M. G. Taylor and Michael E. Aulton, 6th Edition, 2021, Elsevier, 968 p.
  ISBN: 9780702081545
  (Femte utgåvan av boken går också bra.)

  Utformning av läkemedel. Alderborn, G., Björk, E., Castensson, S., Johansson, M.E. och Waltersson, J.O., Apoteket AB. Detta kompendium får ni hemskickat innan kursstart.

  Kontakta oss
  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Kursansvarig
  Anders Öhman
  Tel. 090-786 72 11
  E-post: anders.ohman01@umu.se
  Institutionen för integrativ medicinsk biologi (IMB)
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Studieadministratör
  Nadia Ferry Yassin
  Tel. 090-786 95 10
  E-post: nadia.ferry@umu.se
  Institutionen för integrativ medicinsk biologi (IMB)
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

   

  Fäll ihop
 • Tillgodoräknanden

  Tillgodoräknanden
  Vissa som läser "Galenisk farmaci" som fristående kurs har exempelvis godkända laborationer på liknande kurser vid andra lärosäten (exempelvis vid Uppsala universitet). Om detta (eller andra) moment efter prövning bedöms motsvara momentet i denna kurs kan ni alltså tillgodoräkna er detta moment.


  För att ett tillgodoräknande ska kunna ske måste ni dock formellt ansöka om detta via nedanstående länk:
  www.umu.se/student/mina-studier/tillgodoraknande

  Fäll ihop
 • Hur hittar jag till universitetet?

  Hur hittar jag till universitetet?
  På Umeå universitets hemsida finns mycket bra information kring hur du hittar till universitetet och hur du hittar rätt på själva universitetsområdet. Gå in på denna länk och klicka dig vidare: https://www.umu.se/kontakta-oss/kartor/.

  Under träffen i Umeå kommer vi att vara i KBC-huset, naturvetar- och/eller biologihuset. Laborationslokalerna ligger i KBC-huset på plan 4.

  Tips på boende i Umeå: https://www.visitumea.se/sv/bo.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)