"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Apotekarprogrammet

Vi hälsar dig varmt välkommen till vårt program och hoppas att du skall få en mycket givande studietid. OBS! För dig som är antagen med villkor gäller att behörigheten måste vara klar innan du får börja på programmet. Kom ihåg att tacka ja till din studieplats på www.antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta programansvarig eller studievägledare. Du hittar kontaktuppgifter sist i välkomstbrevet.

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    För att registrera dig på programmet och första kursen (Introduktionskurs i farmaci 5 hp), skickar du så snart du tackat ja till din plats på antagning.se  in registreringsblanketten för kursen. Registreringsblanketten hittar här:

    Apotekarprogrammets sida på studentwebben

    Fyll i blanketten och skriv under, skicka in den via post till studieadministratör för kursen Nadia Ferry Yassin (postadress står på blanketten)

    Behålla din plats på programmet

    För att behålla din plats på programmet behöver du:

    1)     Delta på uppropet via Zoom den 31/8

    2)    Ska registreringsblanketten vara tillhanda Nadia Ferry Yassin senast den 31/8.

    3)    Logga in i lärplattformen Cambro senast under vecka 36.

    4)    Delta aktivt i obligatorisk introduktion till Zoom som hålls via internet under fredag vecka 35.

    Det är viktigt att du uppfyller ovanstående krav, annars kommer du att förlora din studieplats.

    Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet, måste du kontakta studievägledare Sanna Bränström, svl.farmaci.chem@umu.se, på Kemiska institutionen senast måndag 31/8. klockan 10.00 för att behålla din plats på apotekarprogrammet.
    Efter denna tidpunkt börjar vi anta studenter som står på reservlistan. Om du av någon anledning har ångrat dig och inte vill gå programmet måste du meddela detta till Sanna omedelbart eller själv lägga ett återbud på antagning.se.

    Webbregistrering via Studentwebben

    På samtliga andra kurser inom programmet använder vi oss av webbregistrering vilket innebär att du själv med hjälp av ditt UmU-id kan logga in i studentwebben och registrera dig. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger natten till kursstart kl. 24.00.

    Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här:

    Studentwebben - registrering på kurs

    Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Cambro i sajten farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

    Höstterminens kurser

    Den första terminen på apotekarprogrammet innehåller följande kurser:

    1)     Introduktionskurs i farmaci, 5 hp.

    Ges mellan 200831 – 200916 samt 202001-201005

    2)    Statistik för farmaceuter 3 hp Ges mellan 200917-200930

    3)    Farmaceutisk kemi, 15 hp. Ges mellan 201006-201204

    Träffar i Umeå

    Under programmet kommer träffar i Umeå att hållas för exempelvis muntliga redovisningar och laborationer. Under träffarna i Umeå finns det flera möjligheter till boende:

    Läs mer om boende

    1) Inledande obligatoriska laborationer på Farmaceutisk kemi, 15 hp: 201006-201007

    2) Obligatoriska laborationer på Farmaceutisk kemi, 15 hp: 201110-201112

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    Måndag 31 augusti 2020

    Tid: 10.00

    Plats: Zoom, se länk nedan

    Första kursen är Introduktionskurs i farmaci, 5 hp. Kursen startar med upprop via Zoom. Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida på studentwebben och i Cambro (informationen publiceras under vecka 35)

    Under vecka 36 ges i Zoom en introduktion till kursen och hela utbildningen. Dagarna innehåller föreläsningar om studieteknik samt olika perspektiv på den farmaceutiska yrkesrollen. Det finns även tid för att ställa frågor om lärplattformen Cambro och få hjälp med användningen av den.

    Under introduktionskursen ingår ett två dagar långt platsbesök (praktikmoment) på öppenvårdsapotek. Du ordnar din praktikplats på egen hand. Information om platsbesöket finns redan nu på programmets hemsida, se länk nedan. Klicka på ”Programinformation”. Någon vecka innan terminen börjar kommer ytterligare information som studiehandledning, schema för Zoom-introduktionen och schema för introduktionsdagarna läggas upp på programmets hemsida på studentwebben.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Programmets/kursens upplägg

    Studenter inom receptarieprogrammet kommer att läsa samma kurser som apotekarstudenterna under de tre första åren. Utbildningen förutsätter att du studerar på heltid. Den övervägande delen av utbildningen är nätbaserad. Det innebär att du kommer att bedriva merparten av studierna på hemorten och undervisningsmaterialet kommer att finnas på en lärplattform. Undervisningen (föreläsningar, seminarier, frågestunder mm) sker till största delen på svenska, vissa undervisningsmoment kan dock ske på engelska. En stor del av kurslitteraturen är på engelska. Alla studiegrupper träffar lärare för seminarieträffar och frågestunder ca en gång per vecka via e-mötesprogrammet Zoom. En del av dessa träffar innehåller obligatoriska undervisningsmoment. Alla studenter har dessutom tillgång till lärare via internet under hela utbildningen.

    Alla studiegrupper träffar lärare för seminarieträffar och frågestunder ca en gång per vecka via e-mötesprogrammet Zoom. En del av dessa träffar innehåller obligatoriska undervisningsmoment. Alla studenter har dessutom tillgång till lärare via internet under hela utbildningen.

    Det krävs ingen större datorvana för att använda det nätburna undervisningsmaterialet. Vi använder oss av lärplattformen Cambro och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen. Obligatorisk introduktion till Zoom hålls via internet under vecka 35. Schema för introduktionen till Zoom kommer att läggas ut på programmets hemsida, se länk längre ned, under vecka 34. Vi uppmanar dig att uppmärksamma detta och att kontrollera vilken grupp du ska medverka i. Din dator kan vara antingen en PC eller en Mac, och du behöver tillgång till fast internetuppkoppling. Mer information om tekniska krav hittar du på programmets hemsida på studentwebben.

    I Cambro hittar du bland annat allt kursmaterial, schema, lista över kursdeltagare, meddelande från lärare och information om programmet. Tillgång till Cambro får du genom att aktivera ditt UmU-id (se nedan).

    Fäll ihop
  • Repetitionskurs i kemi

    För er som vill repetera kemikunskaperna från gymnasiet finns möjlighet att göra det i en repetitionskurs i kemi som ni har tillgång till under hela er utbildningstid i lärplattformen Cambro, program sajt farmaciprogrammen där ligger en undersajt som heter Repetitionskurs i kemi 1 och 2. Repetitionskursen är tänkt som ett stöd för fortsatta universitetsstudier. På apotekarprogrammets hemsida kommer det att läggas ut en länk till Repetitionskursen under vecka 35 så att ni har möjlighet att gå igenom den även innan programstart. När ni klickat på länken uppmanas ni fylla i användaruppgifter. Som användarnamn skrivs ”student” och som lösenord skrivs ”farmaci”. 

    Fäll ihop
  • Kurslitteratur, kontaktuppgifter mm

    Kurslitteratur för terminens inledande kurs hittar du på programmets hemsida på studentwebben. Litteratur för följande kurser i programmet finns i Cambro och sajten farmaciprogrammen under meny Kurslitteratur. Som student har du tillgång till Universitetsbibliotekets alla resurser såsom kurslitteratur, tidskrifter, grupprum och en presentationsstudio för övning och inspelning av egna föreläsningar. Där finns också Studieverkstaden som erbjuder bra tips kring såväl skrivande som studieteknik. Mer information hittar du på: www.ub.umu.se

    Kontakta oss

    Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör programmet.

    Programansvarig: Jerker Fick
    Kemiska institutionen
    Umeå universitet
    901 87 Umeåj

    jerker.fick@umu.se
    Tel: 090–786 93 24

    Studievägledare: Sanna Bränström
    Kemiska institutionen
    Umeå universitet
    901 87 Umeå

    svl.farmaci.chem@umu.se
    Tel: 090–786 60 58

    Läs mer om programmet och att vara ny student

    https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/

    och på utbildningswebben kan du läsa mer om programmet.

    programmets hemsida på studentwebben hittar du:

    • Registreringsblankett

    • Preliminärt schema för introdagarna för kursen Introduktionskurs i farmaci 5 hp

    • Information om platsbesök på apotek

    • Studiehandledning

    • Tekniska krav

    • Vanliga frågor och svar

    Du kan läsa om hur det är att vara ny student vid Umeå universitet på:

    Läs mer om att vara ny student

     

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)