"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilingenjörsprogrammet i bioteknik

Du är antagen till Civilingenjörsprogrammet i Bioteknik. Men innan du kan börja är det några saker du måste göra före kursstart. Här nedan får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om Civilingenjörsprogrammet i bioteknik, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här, så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

Om programmet

 • Om programmet + kontakta oss

  Blockschema: https://www.umu.se/student/molekylarbiologi/schema/

  Programansvarig :  Lena Svensson
  e-post: education.molbiol@umu.se

  Programstudievägledare,
  e-post: svl.bioteknik@umu.se

  Fäll ihop
 • Rekommenderad repetitionskurs i matematik

  Inbjudan till repetitionskursen Basfärdigheter i algebra

  Med detta brev inbjuder vi dig som blivit antagen till ett program vid Umeå universitet att också läsa kursen Basfärdigheter i algebra. Kursen pågår under veckan före terminsstart, med start 26 Augusti, och syftet är att förbereda dig inför matematikkurserna som du kommer att läsa inom ditt program.

  Parallellt med kursen arrangerar studenterna på ditt program sociala mottagningsaktiviteter, där du får lära känna dina klasskamrater och finna dig till rätta på Umeå universitet och i staden Umeå. I mottagningsschemat är det vanligt att kursen Basfärdigheter i algebra kallas för ”Preppmatten”.

  Kursen Basfärdigheter i algebra startar måndag 26 Augusti kl 09.00, men vi rekommenderar att du själv börjar repetera under sommaren. På kurshemsidan finns mycket material som du kan börja arbeta med innan kursstart, så som videoföreläsningar och självrättande övningsuppgifter.

  Checklista:

  Anmäl dig till kursen. Kursen är inte en del av programmet utan måste sökas separat. Gör en sen anmälan så snart som möjligt via www.antagning.se. Anmälningskod: UMU-58011.

  Besök kurshemsidan. I god tid innan kursstart bör du besöka kursens hemsida. Där finns all information om kursen, till exempel schema, salar, videoföreläsningar, med mera: www.umu.se/student/matematik-och-matematisk-statistik/basfardigheter-i-algebra/

  Köp kursboken. Du behöver själv köpa dina kursböcker när du studerar vid ett universitet. Kursboken för denna kurs heter Basfärdigheter i algebra och är skriven av Albertson, Johansson m.fl., Studentlitteratur (ISBN 978-91-44-03128-6).

  Kom på uppropet. Detta är inte en distanskurs. För att delta på kursen behöver du komma på uppropet i Umeå, måndag 26 augusti kl 09.00. Salar hittar du på kurshemsidan.

  Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

  Olow Sande, kursansvarig lärare Telefon: 090-786 67 23, olow.sande@umu.se

  Lars-Daniel Öhman, studievägledare Telefon: 090-786 59 36, lars-daniel.ohman@umu.se

  Peter Anton, studierektor Telefon: 090-786 63 99, peter.anton@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)