Bild: Mikael Lundgren, MIKAEL LUNDGREN UMEA, Fotograf Mikael Lundgren, Umeå, Sweden. +4690-137550 Bilderna får disponeras av Konsthögskolan i Umeå och konstnärerna i sin egen verksamhet för information och marknadsföring.

Anna Zingmark

f. 1990, Gällivare

 

Vi sitter kvar tills alla är klara, 2023
Installation med stengodslera, trä och ljud
5 tim

Anna Zingmark intresserar sig för människans andliga natur och vårt sökande efter tillhörighet. Genom att skapa interaktion i tillfälligt sammansatta grupper undersöker hon gruppdynamik, strukturer och hierarkier. Det kan vara en ylande flock människor i skogen eller en samling objekt i utställningsrummet. Med ljud, röst, skulptur och text som främsta medier ställer hon frågor om gruppens vara och icke vara, om dess potential och faror.

I installationen Vi sitter kvar tills alla är klara står krukor frusna i en rörelse på väg nedför ett kollapsat bord. En högljudd kollision är att vänta, men ännu har den inte hänt. I stället hörs ett samtal mellan krukorna, ekon från handlingar som tidigare har utförts på bordet. Anna Zingmark uppmärksammar oss på ljuden från det förflutna, på det som är och det som komma skall. Vad är det vi hör?

Se intervjun med Anna Zingmark.

Senast uppdaterad: 2023-06-21