Bild: Mikael Lundgren, MIKAEL LUNDGREN UMEA, Fotograf Mikael Lundgren, Umeå, Sweden. +4690-137550 Bilderna får disponeras av Konsthögskolan i Umeå och konstnärerna i sin egen verksamhet för information och marknadsföring.

Noa Costas Martín

f. 1999, Nigrán, Spanien

 

The Animal Language, 2023
Installation med textil, harts, vax, keramik och kollage

Noa Costas Martín lägger stor vikt vid arbetsprocessen och intresserar sig för frågor kring minne, kulturarv, arvegods samt rummet och vad som tar plats i det. Materialens ursprung och förutsättningar samt de sätt som hon använder dem på är avgörande för hennes konstnärliga praktik. Mediet varierar från verk till verk, men materialens ursprung och skapandets processer är ofta lika viktiga som det uppnådda resultatet.

Installationen The Animal Language består av små skulpturer som skapar omgivning och en suggestiv, drömlik atmosfär. Hur stor plats borde du ta – hur stor plats vill du egentligen ha? Vilka förhållanden och situationer har fått dig att tänka på det sättet? Genom olika material, som textil, harts, keramik och kollageteknik möter Noa Costas Martín denna fråga med ett svar i fysisk form, som en återspegling av hennes konstnärliga processer under de senaste tre åren.

Se intervjun med Noa Costas Martín.

Senast uppdaterad: 2023-06-20