Doktorsavhandling inspirerade till scenkonst
Publicerad: 26 nov, 2019

PotatoPotato turnerar med ”Riddare av tusen äventyr” som är baserad på en avhandling av Bodil Formark.

Framstående historiker och funktionshinderforskare är gästprofessor vid Umeå universitet 11 november till 10 december
Publicerad: 14 nov, 2019

Catherine J. Kudlick med omfattande erfarenheter av att bygga broar mellan akademi och samhälle gästar Umeå.

Ny hedersdoktor i samarbete med UCGS
Publicerad: 24 okt, 2019

Ann Öhman som länge samarbetat med Carmen Vives Cases har varit med och initierat nomineringen.

Genusforskarskolans första professor
Publicerad: 30 sep, 2019

Eva Silfver blir den första av Genusforskarskolans alumner att bli installerad som professor.

Tjejer som använder våld görs obegripliga
Publicerad: 22 maj, 2019

Föreställningar om kön och våld riskerar att tjejers våld förringas.

Genusforskarskolan utlyser 5 doktorandtjänster
Publicerad: 13 feb, 2019

Tjänsterna utlyses i samarbete med 5 institutioner. Sista ansökningsdag är 4 mars.

Umeåforskare nya ledamöter i Vetenskapsrådets ämnesråd
Publicerad: 12 dec, 2018

Malin Rönnblom och Per-Olof Erixon nya i Vetenskapsrådets ämnesråd för humaniora och samhällsvetenskap.

Brister i vården skapar ökad ohälsa hos transpersoner
Publicerad: 19 nov, 2018

Transvården behöver mer resurser och höjd kunskapsnivå. Det visar Ida Linanders avhandling.

Stort intresse för forskning om genus och välfärd
Publicerad: 30 okt, 2018

Det var nästan fullsatt på Kvinnohistoriskt museum när Genusforskarskolan arrangerade en föreläsningskväll.

Riddare av tusen äventyr
Publicerad: 16 aug, 2018

Föreställningen Riddare av tusen äventyr tar sin utgångspunkt i avhandlingen ”Den välsituerade flickan".

TITAN – boksläpp och symposium
Publicerad: 21 aug, 2017

I juni släpptes "Feminism som lönearbete" av Maria Carbin, Elin Kvist, Johanna Overud och Katharina Tollin.

Norskt studentutbyte på kursen Genusvetenskap: Makt och kön A
Publicerad: 29 sep, 2017

Under två dagar i mitten av september fick UCGS besök av 17 norska studenter.

Välbesökta doktorandföreläsningar på Kvinnohistoriskt museum
Publicerad: 17 okt, 2017

Över 130 personer kom när Genusforskarskolan arrangerade en föreläsningskväll på Kvinnohistoriskt museum.

Unikt material möjliggör ny forskning
Publicerad: 16 jan, 2018

Tack vare anslag från Wallenberg kan Liselotte Eriksson, UCGS, analysera sjuklighet för kvinnor på lång sikt.

Succé för Umeå universitet möter
Publicerad: 16 mar, 2018

Kultur och demokratiminister Alice Bah Kuhnke besökte Umeå universitet den 16 mars 2018.

Umeå universitet mötte Ulf Kristersson
Publicerad: 28 mar, 2018

Moderaternas partiledare besökte Umeå universitet den 28 mars 2018.

Succé för Genus i centrum
Publicerad: 14 maj, 2018

140 personer kom till Kvinnohistoriskt museum när forskare och studenter från UCGS bjöd på föreläsningar.

Kvinnohistoriskt museum och Umeå centrum för genusstudier i pilotprojekt för stärkt samverkan
Publicerad: 23 maj, 2018

Sen 2016 har Kvinnohistoriskt museum och UCGS undersökt hur ett erfarenhets- och kunskapsutbyte kan utvecklas.