Richard Slatter

Richard Slatter är intresserad vår uppfattningen av, hur vi förhåller oss till bilder och föremål. I synnerhet hur "obekväma sanningar" uppfattas. Hur vi paketerar dem, arkiverar dem, adresserar dem eller distanserar oss från dem.

Han är särskilt medveten om hur förslag och bedrag kan styra tittaren och hur kraftfullt och inflytelserikt det kan vara.

Han använder olika medier för att hantera olika problemställningar, vilket är synligt i han konstverk. Vare sig det är en film, en interaktiv ljudinstallation eller en serie keramiska skulpturer så är den röda tråden alltid att ju mer vi är beredda att satsa på ett visst presentationssätt, desto större är sannolikheten att vi tror på berättelsen. Och möjligen har vår uppfattning förändrats under tiden.

Utställda verk, examensutställning

Karavan (ett samarbete med Gazi Mrah, Daniel Westman och Micael Norberg): film (Cannon 5D Mark III och Mavic Pro M1P), 9,56 min

Foveró (ett samarbete med Daniel Westman): Ram i stålbox, finmaskigt tyg, Raspberry Pi 4-dator, sensor och aktiva högtalare, 10 min. ljud-loop

Sökare: Slipgjutet, glaserat, stengods, 60 cm lång x 17 cm hög x 13 cm bred

Kavara

Av Richard Slatter (producent), Mrah Gazi (regissör), Daniel Westman (ljustekniker) och Micael Norberg (drönarfotograf).

Foverò

Av Richard Slatter och Daniel Westman.

Intervju

Richard Slatter, född 1970, Woking, Storbritannien (engelska).

Richard Slatters webbplats

Senast uppdaterad: 2022-03-21