Huvudmenyn dold.

Fler nyheter och reportage

Goda idéer och gedigen kunskap skapar samhällsnytta och framsteg inom olika områden. Här kan du läsa om några exempel, om vägen fram och om personerna bakom.

Tolkningsverktyg vann Innovation Boot Camp

Efter några dagars Innovation Boot Camp hamnade tre smarta och nytänkande affärsidéer högst upp på prispallen.

Hallå där Ellenor Koppari

Innovation Boot Camp, för dig som vill lösa verkliga problem och utveckla hållbara affärsidéer.

Prisas för arbete mot inkontinens

Eva Samuelsson får innovationspris för nyttiggörande 2021 för sitt arbete med urininkontinens via e-hälsa.

AI och egentester ska rusta för framtida pandemier

Ett avknoppningsbolag från Umeå universitet deltar i ett samarbetsprojekt som beviljats Vinnovafinansiering.

Boka ett digitalt idémöte med innovationsrådgivare

En möjlighet och första kontakt för dig som är intresserad av innovationer och andra former av nyttiggörande.

Innovation och nyttiggörande av idéer

Denna doktorandkurs är för dig som är intresserad av hur forskning kan tillämpas.

Vinnovastöd mot aggressiv prostatacancer

Ett projekt som på sikt kan öppna för nya behandlingar prostatacancer får finansiering av Vinnova.

Fysiker tar fram stabila vattenbaserade grafendispersioner

Grafenoxid gör dispersionerna stabila i dagar. Författarna har ansökt om patent för metoden.

Fler reportage och porträtt

Hon vill hjälpa fler barn till en hälsosam framtid

Annelie Thorén utvecklade sin idé om ett digitalt behandlingsprogram för barn med övervikt och obesitas.

Med drivkraft att utveckla vård för barn med allergi

Anna Sandin har byggt upp en kunskapsplattform och digital vårdlösning för barn med allergisjukdomar.

Forskaren som demokratiserar digitala delningsplattformar

Per Levén är övertygad om att digitala plattformar gör skillnad för en hållbar livsstil.

Forskning, träning och appar blir hjälp till de med inkontinens

Så blev behandlingsprogrammen tillgängliga.

Färre blanketter och bättre vård

Deras plattform underlättar vårdkontakter och minskar administrationsbördan.

Deras metod ger koll på covid-19 antikroppar

Från idé till verklig och enklare provtagning.