Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 februari 2021)

Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap

Vi bedriver klinisk och translationell forskning samt utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå inom sex olika ämnesområden. Undervisning ges inom Läkarprogrammet och Biomedicinprogrammet, Biomedicinska analytikerprogrammet och Programmet för internationell kris- och konflikthantering. Läs om våra ämnesområden nedan!

Lediga jobb

Just nu finns inga lediga jobb inom det här området. Vill du se andra lediga jobb vid universitetet? Gå till lediga jobb.

Senaste reportagen och porträtten

Läkarstudenternas ros till erfaren urolog

Världsunik forskning kring prostatacancer

Det finns olika subtyper av prostatacancer och det kan få betydelse för vilken behandling som är bäst.

Sömnapné och hypoxi efter kirurgi

Karl Franklins forskning handlar om förekomst av sömnapné bland patienter med cancer i tjock- och ändtarm.

Nyheter från institutionen

Dekan, prodekan och en vicedekan utsedda

Dekan, prodekan och en vicedekan har blivit utsedda för kommande mandatperiod vid Medicinska fakulteten.

Ny metod kan ge bättre träffsäkerhet vid cancer i urinblåsan

Det kan bli möjligt att i förväg se vilka patienter som svarar på cellgiftbehandling vid cancer i urinblåsan.

Situationsmedvetenhet viktigt i vården – kan förbättras med utbildning

Förmåga att tolka information, prioritera och agera i akutvården kan förbättras med en särskild utbildning.