Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 oktober 2020)

Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap

Vi bedriver klinisk och translationell forskning samt utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå inom sex olika ämnesområden. Undervisning ges inom Läkarprogrammet och Biomedicinprogrammet, Biomedicinska analytikerprogrammet och Programmet för internationell kris- och konflikthantering. Läs om våra ämnesområden nedan!

Lediga jobb

Just nu finns inga lediga jobb inom det här området. Vill du se andra lediga jobb vid universitetet? Gå till lediga jobb.

Senaste reportagen och porträtten

Sömnapné och hypoxi efter kirurgi

Karl Franklins forskning handlar om förekomst av sömnapné bland patienter med cancer i tjock- och ändtarm.

Bedömer hjärtfunktion med bildgivande tekniker

Per Lindqvist, professor i klinisk fysiologi, forskar om bildgivande tekniker vid kardiovaskulära sjukdomar.

Kirurgisk färdighetsträning  och utfall av gallkirurgi
Kirurgisk färdighetsträning och utfall av gallkirurgi

Lars Enochsson, professor i kirurgi, forskar om hur träning i simulatorer påverkar själva inlärningsprocessen.

Nyheter från institutionen

Samverkan kan rädda liv vid olycka i gruva

Vid olyckor under jord krävs kunskap om åtgärder innan räddningspersonal hinner fram, visar avhandling.

Läkemedel mot prostatacancer i ny studie om covid-19

Forskare ska undersöka om ett läkemedel som används vid prostatacancer har effekt mot covid-19.

Nationell bröstcancerstudie startad i Umeå

En ny studie ska undersöka om kirurgi kan minska dödligheten vid bröstcancer som har spridit sig till levern.