Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

Huvudmenyn dold.

Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap

Vi bedriver klinisk och translationell forskning samt utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå inom sex olika ämnesområden samt ett centra, Kunskapscentrum för katastrofmedicin KcKM. Undervisning ges inom Läkarprogrammet och Biomedicinprogrammet, Biomedicinska analytikerprogrammet och Programmet för internationell kris- och konflikthantering.

Senaste reportagen och porträtten

Drivkraften i labbet: Tålamod övervinner allt!

Möt Anette Berglund, laboratorieassistent vid kirurgens forskningslabb vid TRC som berättar om sitt arbete.

Laborerar med individanpassad cancerbehandling som mål

Porträtt med Stina Rudolfsson, expert på molekylärbiologiska metoder som forskar inom prostatacancerområdet.

Nybliven professor emeritus blickar tillbaka på ett rikt yrkesliv

Ulf Björnstig berättar om höjdpunkterna ur sitt yrkesliv samt om vad han ser mest fram emot som pensionär.

Mask ger hopp om ny behandling av hudcancer
Publicerad: 17 jun, 2021

En mikroskopisk mask har hjälpt forskare att hitta en gen med betydelse för att överleva malignt melanom.

Frakturer vanligare hos barn i stadsfamiljer med hög inkomst
Publicerad: 17 maj, 2021

Barn i familjer med högre inkomst och barn med syskon drabbas oftare av frakturer, visar avhandling.

Vänta sju veckor med operation efter covid-19
Publicerad: 17 mar, 2021

Den som haft covid-19 löper ökad risk att dö vid operation som sker inom sju veckor från sjukdomen.

Medicinska fakultetens pedagogiska pris till två lärare
Publicerad: 02 mar, 2021

Pedagogiska priset tilldelas Magnus Hultin och Patrik Wennberg för arbetet som lärare och med stora projekt.

Dekan, prodekan och en vicedekan Medicinska fakulteten
Publicerad: 16 feb, 2021

Dekan, prodekan och en vicedekan har blivit utsedda för kommande mandatperiod vid Medicinska fakulteten.

Lediga jobb

Just nu finns inga lediga jobb inom det här området. Vill du se andra lediga jobb vid universitetet? Gå till lediga jobb.