Hoppa direkt till innehållet
printicon
Personalbild Moa Eriksson Krutrök

Moa Eriksson Krutrök

Min forskning handlar om hur sociala medier används i samband med terrorattacker som platser för kollektivt meningsskapande.

Verksam vid

Anknytning
Plats
Hus Y, Beteendevetarhuset & Norra beteendevetarhuset Mediagränd 14, Beteendevetarhuset, Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är doktorand vid sociologiska institutionen vid Umeå universitet. Min forskning fokuserar på användandet av sociala medieplattformar som platser för kollektivt meningsskapande efter terrorattentat, såsom Utøya eller terrorattacken i Stockholm 2017. Diskurserna som får utrymme på nätet skapar mening och en kollektiv förståelse till dessa typer av händelser, och i vissa fall kan dessa plattformar tillåta en snabbare samhällelig resiliens. Min avhandling syftar till att utforska de reaktioner som sprids på sociala medier efter terrorattacker, och hur dessa digitala plattformar kan forma eller förändra sättet på vilket sådana attacker kollektivt förstås och tolkas.

Jag är även adjungerad styrelseledamot i DIGSUM – ett tvärvetenskapligt forskningscentrum som studerar hur digital teknik och internet påverkar samhället, och hur samhället formar digital teknik och kommunikation.

2018
Social Media + Society, Sage Publications 2018, Vol. 4, (4)
Eriksson Krutrök, Moa; Lindgren, Simon
2018
New Media and Society, Sage Publications 2018, Vol. 20, (11) : 3980-3996
Eriksson, Moa
2016
Media Culture and Society, Sage Publications 2016, Vol. 38, (3) : 365-380
Eriksson, Moa

Forskargrupper

Gruppmedlem