Jag är leg. psykolog med specialisering inom arbets- och organisationspsykologi. Som lektor forskar samt undervisar jag om ledarskap och organisationsförändringar.
Jag arbetar med praktiknära forskning och undervisning om ledarskap och organisationsförändringar vid Institutionen för psykologi.
2018 disputerade jag vid Karolinska institutet. Avhandlingen undersökte betydelsen av ledarskap vid hälsofrämjande interventioner på organisationsnivå. Vid sidan om mina doktorandstudier arbetade jag även inom ett projekt vid Karolinska institutet och Stockholms läns sjukvårdsområde som utvecklade ett metodstöd i implementering för ledare inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Innan dess har jag sen 2002 arbetet som psykolog (och i omgångar även som chef), framförallt mer urvals-, rehabiliterings- och organisationsfrågor.
Jag är tillsammans med Susanne Tafvelin och Andreas Stenling ansvarig för forskargruppen CoLeadR, och arbetar där inom två Afa-finansierade forskningsprojekt: ”När det brister - Orsaker till och förekomst av destruktivt ledarskap i svenskt arbetsliv”, samt ”Unga chefers förutsättningar: Att leda med och mot god arbetsmiljö och hälsa”. Jag arbetar även inom ett eget Forte-finaniserat postdokprojekt: "Undvika förändring - Orsaker till- och konsekvenser av chefers låt-gå-ledarskap vid interventioner på organisationsnivå". Inom ramen för de två förstnämnda projekten är jag också bihandledare till två av forskargruppens doktorander. Jag är även huvudhandledare i ett doktorandprojekt i samarbete med Region Västerbotten och Företagsforskarskolan där vi utvecklar ett arbetssätt för arbetsmiljökartläggning och intervention.
Forskargruppshemsida: CoLeadR
Ledarskap och hälsa, ledarträning, chefers förutsättningar, organisationsförändring, destruktivt ledarskap, unga chefer.
Jag har även rollen som representant för lika villkor vid institutionen för psykologi.