Se ditt schema och dina kurser
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Docent i medicinsk strålningsfysik med förenad anställning som MR-fysiker. Min forskning är inriktad mot imaging med fokus på kvantitativ MR, AI och tillämpningar inom strålbehandling.
I min forskning vill jag förbättra behandling av prostatacancer. SPCG-7 studien visar att tillägget av strålbehandling vid lokal högrisktumör halverar risken att avlida i prostatacancer.
Jag är docent i medicinsk teknik och forskar på nya hjärnavbildningsmetoder för neurologiska sjukdomar.
Jag är forskare i onkologi. Målet med min forskning är att få en bättre förståelse för varför vissa barn utvecklar en hjärntumör.
Jobbar som institutionsadministratör på institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap.
Forskar om prediktion av cerebral perfusion.
Forskar om hjärntumörer. Huvudprojektledare för PREDICT fall-kohort.
Delprojektledare för forskningsplattformen PREDICT med fokus på datahantering.
Professor i Åldrande med inriktning Kognitiv Neurovetenskap
Mitt forskningsfokus är metodutveckling för medicinsk ultraljudsavbildning, med tillämpningar på kärl och skelettmuskulatur.
Bitr. universitetslektor och onkolog
Wallenberg Molecular Medicine Fellow
Wallenberg Clinical Fellow
Jag arbetar med biomekaniska studier av kroppsrörelser och av det respiratoriska systemet. Samt med diagnostiska metoder baserade på artificiell intelligens (AI).
Sjukhusingenjör (Medicinsk teknik FoU, Region Västerbotten) samt docent i medicinsk teknik och adjungerad universitetslektor, inom medicinsk teknik och rörelseanalys.
Jobbar som kommunikatör på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap, samt 25% på Institutionen för Strålningsvetenskaper.
Statistiker och docent. Registerhållare för det nationella kvalitetsregistret för mammografiscreening. Huvudområdet inom forskning är bröstcancerscreening.
Arbetar som institutionsadministratör på Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap.
Postdoktor på Umeå Center for Functional Brain Imaging (UFBI). Min forskning handlar om den åldrande hjärnan och hur den påverkas av fysisk träning.
Vår grupp driver projekt för anpassa cancermedicin och avkoda tumörinformation till kunskap som leder till bättre behandlingar.
Min forskning handlar om elektromagnetiska fält och säkerhetsaspekter vid magnetkameraundersökningar.
Jag är också studierektor.
Neurovetenskapsman. Min forskning handlar om att använda bärbar teknologi för att förstå sömn och dygnsrytmer hos människor i samband med klimatanpassningsprocesser.
Jag är prorektor med särskilt ansvar för forskning och forskarutbildning inom medicin, naturvetenskap och teknik, och även för samverkan och internationalisering inom områdena.
Jag jobbar som specialistläkare/BUL på klinisk kemi i Umeå. Inom klinisk kemi är jag särskilt intresserad av koagulationsanalyser och utredningar av trombospredisposition och blödningsrubbningar.
Lars Nyberg arbetar som professor i neurovetenskap. Hans forskning handlar om att med funktionell hjärnavbildning koppla hjärnsystem till olika minnesprocesser.
Jag är kurssamordnare för klinisk kurs 2 för läkarstudenterna och överläkare på Cancercentrum, där jag framför allt arbetar med hjärntumörer, lungcancer och sköldkörtelcancer.
Jag är ekonomiadministratör hanterar fakturor, projekt, budget, prognoser och reseräkningar. Samt institutionens forskarutbildning och webbredaktör för institutionens externa webb.
Jag är HR stöd för institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap och institutionen för klinisk vetenskap.
Delprojektledare för forskningsplattformen PREDICT med fokus på biomarkörsanalys
Avd.chef CIMT, RVB. Sjukhusingenjör, docent, adj. lektor i medicinsk teknik, UMU. Inriktning: rörelseanalys, AI, tryck- och flödesdynamik, kvalitetsregister.
Jag är professor i onkologisk omvårdnad med förenad anställning hos Cancercentrum, NUS.
Jag är universitetslektor och överläkare i röntgen och nuklearmedicin. Min forskning fokuserar på validering av bilddiagnostiska metoder, främst inom hybrid imaging.
Jag forskar om kopplingen mellan genetik, miljö och hälsa.
Jag jobbar som post-doc i grupp Jonas Nilsson. Vår grupp forskar kring utveckling av precisionsmedicin, utveckling av individanpassade cancer vaccin med lipid nanopartiklar.
Doktorand i medicinsk strålningsfysik med fokus på DECT-baserade metoder för vävnadskaraktärisering inför protonterapi.
Professor i medicinsk strålningsfysik med förenad anställning som sjukhusfysiker. Min forskning berör strålbehandling med inriktning mot imaging, prostatacancer, AI och beslutstöd.
Docent i medicinsk teknik och adj. professor, inriktning mot signalanalys av biologiska signaler. Forsknings- och utvecklingsresurs vid Medicinsk teknik FoU, Region Västerbotten.
Doktorand i medicinsk strålningsfysik med inriktning mot strålbehandling av prostatacancer.
Arbetar även med strålskyddsfrågor.