Hoppa direkt till innehållet

Institutionen för kultur- och medievetenskaper

Anställda medarbetare

Anne Heith, universitetslektor

Anne Heith, docent i litteraturvetenskap. Forskningsprojekt: "Att göra plats i litteraturen. Meänmaa i nutida tornedalsk skönlitteratur" och "Andra platser i litteraturundervisningen. Sápmi, Meänmaa och migrantkartografier".

Bo Nilsson, professor

Jag är verksam som professor i etnologi och programansvarig för Kulturanalysprogrammet (180 hp). Pågående tvärvetenskapliga forskningsprojekt handlar om ungdomars sexualitet i Sydafrika och om ruralitet, rural resiliens, rural politik, rurala protester och ruralt frivilligarbete.

Britta Lundgren, professor

Jag är professor i etnologi sedan 1999. Jag arbetar med forskningsprojekt som på olika sätt rör etnologins och humanioras plats i samhälle och vetenskap. Under perioden 2016-2018 är jag ledamot i Vetenskapsrådets styrelse.

Erik Lindenius, universitetslektor

Vikarierande lektor och delad programföreståndare i MKV. Producerar podcasten Mediespanarna.

Evelina Liliequist, doktorand

Aktuellt avhandlingsprojekt:
Digitala förbindelser- hbtq-personers meningsskapande i relation till sociala medier, identitet och plats i norra SverigeMerja Ellefson, universitetslektor

Universitetslektor vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper
Medie- och kommunikationsvetenskap
Humanisthuset, rum HD205
tel: 090-786 57 26
epost: merja.ellefson@umu.se

Per Holm, universitetsadjunkt

Jag arbetar som projektkoordinator och med extern samverkan. Jag är också lärare på flera utbildningar, främst på Programmet för kulturentreprenörskap, för vilket jag också är programansvarig.

Sofia Pulls, doktorand

Doktorand i litteraturvetenskap med didaktisk inriktning