Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Jag är lektor i Professionell utveckling. Jag ansvarar för konsultationsundervisning och min forskning kretsar kring kommunikation. Kliniskt jobbar jag som handkirurg och forskar om plexusskador.
Jag är professor i Oftalmiatrik och undervisar på läkarprogrammet, forskar om keratokonus samt på data från Nationella Kataraktregistret.
Jag är docent, senior lektor vid Institutionen för kliniks vetenskap, pediatrik. Min NICE studie fokuserar på saliv, bakterier samt immunförsvar med möjlig påverkan på allergi.
Jag är lektor i obstetrik och gynekologi och arbetar kliniskt som förlossningsläkare. Ämnesansvarig för obstetrik och gynekologi på läkarprogrammets termin 11.
Projektsamordnare vid Institutionen för klinisk vetenskap, psykiatri.
Gynekolog och obstetriker, forskar om gynekologisk cancer, i första hand äggstockscancer, med avseende på riskfaktorer, tidig diagnostik och prevention.
Universitetslektor och specialist i allmänmedicin med fokus på undervisning och forskning inom Professionell Utveckling (PU) på läkarprogrammet.
Ekonomiadministratör vid Klinisk vetenskap inom ämnena Psykiatri, Barn- och ungdomspsykiatri, Obstetrik och gynekologi, Oftalmiatrik, Öron-, näs- och halssjukdomar, Professionell utveckling och UGL.
Med dr anställd vid Umeå universitet. Jag utvecklar interventioner och är intresserad av utfall samt av hur man kan säkra kvalitet i implementeringen av olika interventioner.
Jag arbetar med ekonomiadministration vid Institutionen för klinisk vetenskap inom ämnet Neurovetenskaper.
Legitimerad kiropraktor med forskningsområde kvarstående graviditetsrelaterad bäckengördelssmärta och muskelskeletala besvär hos äldre från ett kiropraktiskt perspektiv.
Professor (senior) i oftalmiatrik. Överläkare ögonsjukdomar.
Jag är professor i pediatrik. Min forskning fokuserar på hur omgivningsexponeringar tidigt i livet påverkar utvecklingen av allergi och astma.
Jag är ordförande för programrådet för läkarprogrammet och lärare och ämnesföreträdare för ämnet professionell utveckling (PU). Min forskning och mitt kliniska arbete har fokus på gynekologisk cancer.
Studieadministratör på Läkarprogrammet, ämnet Professionell utveckling (PU), termin 1-4 samt UGL-kurs termin 6. Licensansvarig vid Institutionen för Klinisk vetenskap.
Jag är lektor i pediatrik (barn- och ungdomsmedicin), barnläkare och barnkardiolog. Min forskning handlar om läkemedelseffekter på hjärtat, samt om hjärtat och lungornas kärl hos prematurt födda.
Professor och överläkare i barn- och ungdomspsykiatri.
FoU-ansvarig i BUP Region Västerbotten.
Jag är professor i ögonsjukdomar och forskar främst på ögonmusklerna och hornhinnesjukdomen aniridi. Forskning är min passion och orsaken till att jag kom till Sverige från Portugal för 30 år sen.
Leg Psykolog. Klinisk inriktning: psykoterapi, samspel/anknytning och trauma. Doktorand i Barn och Ungdomspsykiatri- Klinisk Vetenskap. Knuten till Genusforskarskolan, Umeå Universitet.
Jag forskar om orsakerna till glaukom och att kartlägga hur vanlig den är. Målet är hitta en effektiv neuroprotektiv behandling som kan skydda synnerven från högt tryck.
Jag är administrativ chef vid Institutionen för klinisk vetenskap och har ett övergripande ansvar för den administrativa verksamheten.
Universitetslektor och psykolog i barn- och ungdomspsykiatri
Ämnesföreträdare för barn- och ungdomspsykiatri
Professor Jan Malm är neurolog och överläkare. Forskningsintresset är fokuserat på olika aspekter av hydrocefalus, likvordynamik, blodflödesmätning, och intrakraniellt tryck hos astronauter.
Jag är sjuksköterska med specialistutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård och arbetar som universitetslektor med förenad anställning och docent vid Institutionen för omvårdnad.
Läkare och forskare inom neurovetenskaper, med fokus på virusinfektioner och vaccinationer som riskfaktorer för multipel skleros.
Jag arbetar med stöd till forskare, produktion av digitalt innehåll och intern kommunikation på Institutionen för klinisk vetenskap.
Läkare, forskare och lärare i neurologi.
Jag är professor i Psykiatri och ämnets företrädare. Min forskning fokuserar på riskfaktorer för suicid och våld samt på neurobiologi och behandling av kompulsiv sexuell beteendestörning.
Universitetslektor och ämnesföreträdare i logopedi på Institutionen för klinisk vetenskap. Förenad anställning som logoped på Region Västerbotten.
Neurolog och forskare med fokus på neurodegenerativa sjukdomar och särskilt ALS.
Studieadministratör, Området för läkarutbildning, Klinisk kurs 5 termin 11
Studieadministratör på läkarprogrammet (PU) och inom forskarutbildning.
Mitt forskningsområde är neurogenetik, där mitt nuvarande huvudfokus är på kognitivt åldrande och demens. Jag är också intresserad av kognitiva symtom vid psykossjukdomar.
Vi studerar orsak till subglottisk stenos en progressiv förträngning av luftvägen under stämbanden. Orsakerna kan vara mikroorganismer såsom virus, bakterier, svampar eller hormonell påverkan.
Professor i Neurokirurgi
Jag är specialistläkare och docent i barn- och ungdomspsykiatri med forskningsintresse inom neuropsykiatri och pediatrisk psykofarmakologi, med särskilt fokus på adhd.
Leg psykoterapeut, leg hälso- och sjukvårdkurator, socionom. Doktorand på Barn och Ungdomspsykiatri-Klinisk vetenskap. Arbetar kliniskt inom Barn- och ungdomspsykiatrin, Region Norrbotten.
Professor i pediatrik, barnläkare och neonatolog. Min forskning handlar om att hitta tidiga interventioner för att förbättra långsiktig hälsa hos barn med fokus på nutrition och hjärnans utveckling.
Universitetslektor och Överläkare i Psykiatri
Verksamhetschef NHV allvarliga ätstörningar Region Västernorrland
Vetenskaplig meritering: Docent
Vikarierande universitetslektor på Institutionen för Klinisk vetenskap, Obstetrik & Gynekologi. Överläkare inom Gynekologi & Obstetrik på Östersunds Sjukhus.
Jag arbetar som universitetslektor och är docent i Sexuell och Reproduktiv Hälsa vid institutionen för omvårdnad med förenad anställning som Verksamhetsutvecklare vid CFOG, Region Västerbotten.
Jag finns på Pediatrik och arbetar administrativt för Prof Magnus Domellöf och ger även administrativt stöd till en del av pediatriks forskningsprojekt, framför allt NorthPop.
Mina forskningsområden är unga, stressrelaterad- och psykisk ohälsa, psykiatri och genusvetenskap. Jag är universitetslektor med förenad anställning vid Psykiatrisk klinik Umeå, NUS.
Jag är specialistläkare i obstetrik/gynekologi och forskar om patofysiologin och moderkakans utveckling och funktion vid flera graviditetstillstånd.
Jag är ekonomiadministratör vid Institutionen för klinisk vetenskap inom ämnena Pediatrik och Logopedi.
Psykiatriker som forskar på stress, depressioner, bipolär sjukdom och hur kroppsliga sjukdomar drabbar personer med psykisk ohälsa.
Studieadministratör på Logopedprogrammet och i ämnet Barn- och ungdomspsykiatri.Forskarutbildningsadministratör för fem ämnen vid institutionen för klinisk vetenskap.
Jag bedriver forskning om Delat beslutsfattande (SDM) inom psykiatrisk vård och socialpsykiatri, samt om substansanvändning i ett bio-psyko-solcialt perspektiv. Arbetar med medicinsk etik/vårdetik.
Identification of biomarkers and novel drug targets for neurodegenerative diseases using genomics, metabolomics and proteomics in CSF and blood biobank samples.
Jag är operativt ansvarig för Neurobiobanken, fungerar som resurs i olika forskningsprojekt, och arbetar i ALS-gruppen med bland annat läkemedelsprövningar.
Jag är docent i pedagogik och anställd som universitetslektor vid institutionen. I min forskning intresserar jag mig främst för professionslärande och professionsutbildningar.
Professor i psykiatri, överläkare Region Västerbotten
Legitimerad psykoterapeut (kognitiv beteendeterapi)
Jag är läkare och forskare inom psykiatri. Min forskning handlar om hur hjärnan styr när, vad och hur mycket vi äter.
Jag är psykolog och lektor på läkarprogrammet samt KUL. Min forskning och undervisning ligger inom professionell utveckling, medicinsk psykologi och katastrofmedicin
Jag är professor och överläkare i neurologi och började forska om ALS 1992. Jag forskar om orsaken till ALS/FTD och leder även läkemedelsstudier där vi utvärderar nya läkemedel.
Jag är överläkare och universitetslektor i psykiatri. Min forskning handlar bland annat om suicid, anorexia och depression.
Docent och överläkare i neurokirurgi. Specialintresse för vaskulär och skallbaskirurgi. Forskning framförallt inom området subarachnoidalblödningar.
Professor i neurologi och neurolog med inriktning mot multipel skleros (MS), forskar på miljöfaktorers betydelse för uppkomsten av MS. Ämnesföreträdare för neurovetenskaper.
Jag är docent och överläkare i Neurokirurgi vid Norrlands Universitetssjukhus samt docent i Medicinsk Psykologi. Min forskargrupp är inriktad på hjärntumörer.
Sara af Bjerkén är specialistläkare inom neurologi och biträdande universitetslektor och docent i histologi med cellbiologi.
Jag arbetar som biträdande lektor inom Sexuell & Reproduktiv hälsa vid Institutionen för Omvårdnad samt som barnmorska vid Centrum för obstetrik och gynekologi (CFOG), Region Västerbotten.
Jag är lektor och ämnesföreträdare för öron-, näs- och halssjukdomar. Jag undervisar på läkarprogrammet och forskar inom området sömnapne. Ledamot i ADN, ADN-AU, programrådet för logopedprogrammet.
Universitetslektor i pediatrik och överläkare i barn- och ungdomsmedicin
Docent i pediatrik
Prefekt vid institutionen för klinisk vetenskap
Jag jobbar i Peter Andersens forskargrupp och forskar om amyotrofisk lateral skleros (ALS), som är en gemensam beteckning för en grupp motorneuronsjukdomar.
Jag är gynekolog och tumörkirurg, undervisar på läkarprogrammet och forskar om gynekologisk cancer främst äggstockscancer med fokus på immunologiska mekanismer.
Adjungerad universitetsadjunkt vid Institutionen för klinisk vetenskap
Studierektor Logopedprogrammmet
Anställd som logoped vid Norrlands universitetsjukhus, Region Västerbotten
Jag är läkare och psykiater samt universitetslektor i psykiatri. Jag bedriver forskning inom psykiatrisk epidemiologi med intresse för kliniska frågeställningar.