Se ditt schema och dina kurser
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Jag är lektor i Professionell utveckling. Jag ansvarar för konsultationsundervisning och min forskning kretsar kring kommunikation. Kliniskt jobbar jag som handkirurg och forskar om plexusskador.
Jag är professor i Oftalmiatrik och undervisar på läkarprogrammet, forskar om keratokonus samt på data från Nationella Kataraktregistret.
Jag är docent, senior lektor vid Institutionen för kliniks vetenskap, pediatrik. Min NICE studie fokuserar på saliv, bakterier samt immunförsvar med möjlig påverkan på allergi.
Projektsamordnare vid Institutionen för klinisk vetenskap, psykiatri.
Gynekolog och obstetriker, forskar om gynekologisk cancer, i första hand äggstockscancer, med avseende på riskfaktorer, tidig diagnostik och prevention.
Doktorand och läkare som är involverad i forskning inom den neurodegenerativa sjukdomen amyotrofisk lateralskleros (ALS).
Jag arbetar som lärare i professionell utveckling (PU) på läkarprogrammet och undervisar i ämnena konsultation, bemötande, reflektion och ledarskap. Klinisk arbetar jag som distriktsläkare.
Jag är ögonläkare med forskning som fokuserar på hornhinnan, ur ett genetiskt och molekylärt perspektiv samt i populationsstudier via registerforskning.
Ekonomiadministratör vid Klinisk vetenskap inom ämnena Psykiatri, Barn- och ungdomspsykiatri, Obstetrik och gynekologi, Oftalmiatrik, Öron-, näs- och halssjukdomar, Professionell utveckling och UGL.
Med dr anställd vid Umeå universitet. Jag utvecklar interventioner och är intresserad av utfall samt av hur man kan säkra kvalitet i implementeringen av olika interventioner.
Jag arbetar med ekonomiadministration vid Institutionen för klinisk vetenskap inom ämnet Neurovetenskaper.
Legitimerad kiropraktor med forskningsområde kvarstående graviditetsrelaterad bäckengördelssmärta och muskelskeletala besvär hos äldre från ett kiropraktiskt perspektiv.
Jag är professor i Oftalmiatrik och ämnets företrädare vid Institutionen för klinisk vetenskap. Min forskning och kliniska verksamhet fokuserar på glaukom.
Jag är professor i pediatrik. Min forskning fokuserar på hur omgivningsexponeringar tidigt i livet påverkar utvecklingen av allergi och astma.
Jag arbetar som lärare och ämnesföreträdare för ämnet professionell utveckling på läkarprogrammet. Min forskning har fokus på gynekologisk cancer. Jag blev antagen som docent 2014.
Studieadministratör på Läkarprogrammet, ämnet Professionell utveckling (PU), termin 1-4 samt UGL-kurs termin 6.
Jag är lektor i pediatrik (barn- och ungdomsmedicin), barnläkare och barnkardiolog. Min forskning handlar om läkemedelseffekter på hjärtat, samt om hjärtat och lungornas kärl hos prematurt födda.
Min forskning är kliniskt och neurovetenskapligt inriktad med fokus på säker bedömning, diagnostik och behandling av depression, sömnsvårigheter och emotionell dysreglering hos unga.
Jag är professor i ögonsjukdomar och forskar främst på ögonmusklerna och hornhinnesjukdomen aniridi. Forskning är min passion och orsaken till att jag kom till Sverige från Portugal för 30 år sen.
Leg Psykolog. Klinisk inriktning: psykoterapi, samspel/anknytning och trauma. Doktorand i Inga Dennhag och Eva Henjes forskargrupp på Barn och Ungdomspsykiatri- Klinisk Vetenskap.
Jag forskar om orsakerna till glaukom och att kartlägga hur vanlig den är. Målet är hitta en effektiv neuroprotektiv behandling som kan skydda synnerven från högt tryck.
Jag är administrativ chef vid Institutionen för klinisk vetenskap och har ett övergripande ansvar för den administrativa verksamheten.
Jag är leg. psykolog och leg. psykoterapeut samt lektor i barn- och ungdomspsykiatri. Jag bedriver klinisk tjänstgöring, undervisning och forskning inom områdena trauma, ångest och depression.
Jag är professor i obstetrik och gynekologi, undervisar på Läkarprogrammet. Klinisk inriktning: obstetrik/handläggning av komplicerad graviditet/obstetriskt ultraljud.
Professor Jan Malm är neurolog och överläkare. Forskningsintresset är fokuserat på olika aspekter av hydrocefalus, likvordynamik, blodflödesmätning, och intrakraniellt tryck hos astronauter.
Jag är sjuksköterska med specialistutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård och arbetar som universitetslektor med förenad anställning och docent vid Institutionen för omvårdnad.
Jag är doktorand vid institutionen för klinisk vetenskap inom ämnet logopedi och forskar om sväljsvårigheter (dysfagi) efter stroke.
Jag arbetar med stöd till forskare, produktion av digitalt innehåll och intern kommunikation på Institutionen för klinisk vetenskap.
Jag är överläkare och docent i neurologi. Mina forskningsprojekt handlar om yrsel, stroke och MS
Jag är professor i Psykiatri och ämnets företrädare. Min forskning fokuserar på riskfaktorer för suicid och våld samt på neurobiologi och behandling av kompulsiv sexuell beteendestörning.
Undervisar på logopedprogrammet, ämnesföreträdare i logopedi på Institutionen för klinisk vetenskap. Forskar om talet vid läpp-käk-gomspalt men är även intresserad av tidig kommunikativ utveckling.
Studieadministratör, Området för läkarutbildning, Klinisk kurs 5 termin 11
Studieadministratör på läkarprogrammet (PU) och inom forskarutbildning.
Vi studerar virus i övre luftvägsslemhinna. Humant papillomvirus kan kopplas till cancer i tungbas och halsmandel samt vårtor i luftstrupen. Epstein-Barr virus till cancer bakom näsan.
Jag är specialistläkare och docent i barn- och ungdomspsykiatri med forskningsintresse inom neuropsykiatri och pediatrisk psykofarmakologi, med särskilt fokus på adhd.
Leg psykoterapeut, leg hälso- och sjukvårdkurator, socionom. Doktorand på Barn och Ungdomspsykiatri-Klinisk vetenskap. Arbetar kliniskt inom Barn- och ungdomspsykiatrin, Region Norrbotten.
Professor i pediatrik, barnläkare och neonatolog. Min forskning handlar om att hitta tidiga interventioner för att förbättra långsiktig hälsa hos barn med fokus på nutrition och hjärnans utveckling.
Jag är lektor och Överläkare i Psykiatri och min forskning fokuserar på att förstå ätstörningar och vilka mekanismer (psykologiska och biologiska) som bidrar till att vidmakthålla dessa sjukdomar.
Jag arbetar som universitetslektor i Sexuell och Reproduktiv Hälsa vid institutionen för omvårdnad med förenad anställning som Verksamhetsutvecklare/Aurorabarnmorska vid CFOG, Region Västerbotten.
Jag finns på Pediatrik och arbetar administrativt för Prof Magnus Domellöf och ger även administrativt stöd till en del av pediatriks forskningsprojekt, framför allt NorthPop.
Mina forskningsområden är unga, stressrelaterad- och psykisk ohälsa, psykiatri och genusvetenskap och jag har en förenad anställning med klinisk koppling mot Psykiatriska kliniken, NUS.
Jag är specialistläkare i obstetrik/gynekologi och forskar om patofysiologin och moderkakans utveckling och funktion vid flera graviditetstillstånd.
Jag är ekonomiadministratör vid Institutionen för klinisk vetenskap inom ämnena Pediatrik och Logopedi.
Jag är professor i Professionell utveckling (PU) och bedriver undervisning och forskning inom PU:s fyra huvudområden: konsultation, bemötande, ledarskap och reflektion.
Psykiatriker som forskar på stress, depressioner, bipolär sjukdom och hur kroppsliga sjukdomar drabbar personer med psykisk ohälsa.
Studieadministratör på logopedprogrammet och i ämnet Barn- och ungdomspsykiatri.Administratör forskarutbildning för fem ämnen vid insitutionen för klinisk vetenskap.
Jag bedriver forskning om Delat beslutsfattande (SDM) inom psykiatrisk vård och socialpsykiatri, samt forkning om substansanvändning i ett bio-psyko-solcialt perspektiv.
Identification of biomarkers and novel drug targets for neurodegenerative diseases using genomics, metabolomics and proteomics in CSF and blood biobank samples.
Jag är operativt ansvarig för Neurobiobanken, fungerar som resurs i olika forskningsprojekt, och arbetar i ALS-gruppen med bland annat läkemedelsprövningar.
Professor i psykiatri, överläkare Region Västerbotten
Legitimerad psykoterapeut kognitiv beteendeterapi
Jag är läkare och forskare inom psykiatri. Min forskning handlar om hur hjärnan styr när, vad och hur mycket vi äter.
Jag är psykolog och lektor på läkarprogrammet samt KUL. Min forskning och undervisning ligger inom professionell utveckling, medicinsk psykologi och katastrofmedicin
Jag är professor och överläkare i neurologi och började forska om ALS 1992. Jag forskar om orsaken till ALS/FTD och leder även läkemedelsstudier där vi utvärderar nya läkemedel.
Jag är överläkare och universitetslektor i psykiatri. Min forskning handlar bland annat om suicid, anorexia och depression.
Docent och överläkare i neurokirurgi. Specialintresse för vaskulär och skallbaskirurgi. Forskning framförallt inom området subarachnoidalblödningar.
Professor och neurolog med inriktning mot multipel skleros (MS), forskar på miljöfaktorers betydelse för uppkomsten av MS.
Jag är docent och överläkare i Neurokirurgi vid Norrlands Universitetssjukhus samt docent i Medicinsk Psykologi. Min forskargrupp är inriktad på hjärntumörer.
Doktorand anknuten till Klinisk Vetenskap, Neurovetenskaper med huvudområde Normaltryckshydrocefalus.
Sara af Bjerkén är ST-läkare i neurologi och biträdande universitetslektor i histologi med cellbiologi. Hennes forskning kartlägger neurodegenerativa processer med fokus på Parkinsons sjukdom.
Postdoktor inom Sexuell och Reproduktiv Hälsa, Institutionen för Omvårdnad, samt vid Judith Lumley Centre, La Trobe University, Melbourne, Australien.
Jag är barnläkare och har mitt stora intresse i förebyggande insatser bland barn och ungdomar både nationellt och internationellt. Fram till 2021 var jag barnhälsovårdsöverläkare i Region Västerbotten och arbetar nu på timtid med i Swelife's Prevention barnfetma. Min forskning har rört infektionsepidemiologi, vaccinprövningar, amningensbetydelese för vaccinsvar, barns behov av D-vitamin, tidiga insatser mot fetma och förskolebarns psykiska mående. Jag arbetar i forsargrupper vid Umeå universitet såsom NorthPop och Saluts forskningsgrupp, i vaccinprövningar med EUs Vaccelerate och olika läkemedelsföretag.
Jag är lektor och ämnesföreträdare för öron-, näs- och halssjukdomar. Jag undervisar på läkarprogrammet och forskar inom området sömnapne. Ledamot i ADN, ADN-AU, programrådet för logopedprogrammet.
Jag jobbar i Peter Andersens forskargrupp och forskar om amyotrofisk lateral skleros (ALS), som är en gemensam beteckning för en grupp motorneuronsjukdomar.
Jag är gynekolog och tumörkirurg, undervisar på läkarprogrammet och forskar om gynekologisk cancer främst äggstockscancer med fokus på immunologiska mekanismer.
Jag är barnläkare och doktorand i Peter Sundströms forskningsgrupp, och undersöker biobanksprover för att identifiera riskfaktorer för MS
Jag är läkare och psykiater samt universitetslektor i psykiatri. Jag bedriver forskning inom psykiatrisk epidemiologi med intresse för kliniska frågeställningar.