Bränsledesign som metod för att stärka bioenergins roll
Publicerad: 28 nov, 2019

Ny avhandling visar verktyg för att hantera askrelaterade drift- och miljöproblem vid biomassaförbränning.

Gästforskare på NTU i Singapore
Publicerad: 12 nov, 2019

Thomas Mejtoft gästforskar vid School of Computer Science and Engineering.

Tävla med din egen robot i teknisk fysiks tävling
Publicerad: 11 nov, 2019

Teknisk fysiks årliga robottävling i MIT-Place har öppnat för anmälan.

Deltar på Universitetspedagogiska konferensen
Publicerad: 07 okt, 2019

Institutionen för Tillämpad fysik och elektronik presenterar under UPK:s årliga konferens.

TFE representerade på konferens
Publicerad: 16 sep, 2019

Under konferensen ECCE 2019 presenterades ett antal forskningsartiklar av Ulrik Söderström och Thomas Mejtoft.

Skytteanska samfundet prisar Nils Skoglund
Publicerad: 09 apr, 2019

Nils Skoglund prisas för sitt arbete med teknikbaserade metoder som främjar ett hållbart fossilfritt samhälle.

Utvecklar modell för att kommersialisera medicintekniska idéer
Publicerad: 04 apr, 2019

I maj lanseras forskargrupp en innovationsmodell för att produktutveckling inom medicinsk teknik.

Får nya erfarenheter genom doktorandutbyte i Sydkorea
Publicerad: 03 apr, 2019

Helena Nydahl, doktorand i Företagsforskarskolan, upplever Sydkorea genom ett utbyte vid Hanyang University.

Ingenjörsstudent och lärare taggar för bordshockey-SM
Publicerad: 21 mar, 2019

Ingenjörsstudenten Oscar Henriksson och läraren Lars-Erik Svensson är båda inbitna bordshockeyspelare.

SAS-hackathon blir avstamp i exjobb för civilingenjörsstudenter
Publicerad: 20 mar, 2019

Vart och när vill du resa igen? Det utvecklar två civilingenjörsstudenter just nu en modell för att förutspå.

Ronny Östin får NTK:s pedagogiska pris
Publicerad: 08 mar, 2019

Universitetslektor Ronny Östin, tillämpad fysik och elektronik, får studentkåren NTK:s pedagogiska pris.

Klara representerar Sverige vid student-OS i skidorientering
Publicerad: 18 feb, 2019

Skidorienteraren Klara Yngvesson och fyra andra Umeåstudenter representerar Sverige vid student-OS.

Hållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildning
Publicerad: 08 feb, 2019

Forskning på hållbar cement- och kalkproduktion bedrivs på Umeå universitetets nyaste centrumbildning.

Hållbara energisystem i Arktis – tema för doktorandkurs i Umeå
Publicerad: 15 nov, 2018

Det arktiska samarbetet Arctic Five samlade 19 doktorander på kursen Omställningen till hållbara energisystem.

Många studenter och toppmodern teknik för gästlärare i Singapore
Publicerad: 09 nov, 2018

Thomas Mejtoft tog chansen att åka på ”teaching sabbatical” till Nanyang Technological University i Singapore.

Nya rön kring omvandling av biomassa vid höga temperaturer
Publicerad: 22 okt, 2018

Genom förgasning kan biomassa omvandlas till bränsle, som etanol och biodiesel, och värdefulla kemikalier.

Nya metoder för analys av biomarkörer i utandningsluft
Publicerad: 15 okt, 2018

Ramin Ghorbani presenterar i sin avhandling nya metoder för analys av biomarkörer i utandningsluft.

Stilfullt i ny bok om hållbara hus i kallt klimat
Publicerad: 02 okt, 2018

Professor Thomas Olofsson och tek lic Ulf Nordwall ger ut en ny bok om hållbar arkitektur i kallt klimat.

Civilingenjörsstudent invald i IVA:s studentråd
Publicerad: 29 maj, 2018

Civilingenjörsstudent Amanda Vikström har utsetts representant i IVAs studentråd.